Username:

Password:

Gönderen Konu: ABD' ye F35 Resti!  (Okunma sayısı 2946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi 141st_Eko1

• €krem
  • Moderator
  • Ülke: tr
  • Kıdem: +77/-2
  • Victory loves Preparation
ABD' ye F35 Resti!
« : Mart 23, 2011, 02:44:13 ÖS »

Daha önce kendisini bu konu ile ilgili durumu birkaç kez ele aldığını ve Habertürk TV'de dile getirdiğini aktaran Yiğit Bulut, "Türkiye'nin şu ana kadar kesin bir karar koymadığını fakat alınan bu kararla birlikte bu tavrın konulduğunu gördük. Çok önemli bir karar alındı" dedi. Bu alınan kararla çok önemli detayların olduğunun altını çizen Bulut, "Bu uçların ilk partisinin 2013-2014 döneminde teslim edilmesi gerekiyor. Fakat şu anda teslimatla ilgili Türkiye'ye kesin bir taahhütte bulunulmuş dğeil. İkinci ise Türkiye'den 4.1 milyar dolarlık ek bir ödeme isteniyor. Türkiye'nin proje katılımının 10 milyar dolar olduğu düşünülürse yaklaşık yüzde 40'lık bir fark isteniyor Türkiye'den. Bu ek ödeneğin ise neden istendiği belirtilmiyor. Bir önemli bir gelişme daha var; Türkiye lider 6 ülkeden biriyken son dönemde bu projeye İsrail de dahil edildi. İsrail'in projeye dahil edilmesinden sonra uçuş kodlarının Türkiye'ye verilmemesi, Türkiye'ye uçakların teknik özelliklerinin akatarılmaması ve uçakların bilgi işlem sistemlerinin ABD'deki bir komuta merkezinden idare edilmesi gibi eklemeler yapıldı. Dolayısıyla Türkiye şu anda eldeki projeyle kendine sadece 'uçan bir boru almayı"  taahhüt ediyor kendine. Ortaya çıkan teknik rapor da zaten aynısını söylüyor. Dolayısıyla Türkiye'nin bu uçakları alması çok büyük tartışmalara yol açacak.

Haberturk.com

Only  Angel of Death another from me to  swagger in the air! ->
Havada benden başka ancak azrail racon keser!

Çevrimdışı 141st_m108s

• 141st Wolfs XO
  • *
  • Kıdem: +14/-0
Ynt: ABD' ye F35 Resti!
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2011, 03:40:06 ÖS »
Zerre kadar aklı olan bu şartlarda f-35 i almayı kabul etmez.

Asus Striker II Formula Mainboard (SLI Ready)
C2Duo E8400 3.0 Ghz 1333mhz cpu
NVDIA Palit 9600 GT 512 Ddr3 x 2 (SLI)
4Gb Kingston 1066mhz ddr2
OCZ Vanouisher cpu cooler
AsusVento Chassis
High Power 500W psu
Saitek X52 Flight Controller

Çevrimiçi 141st_Eko1

• €krem
  • Moderator
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2011, 03:55:01 ÖS »
yada zerre kadar vatanını düşünen bu şartlarla almayı kabul etmez! git Rus pak Fa t-50 yada G.Kore Uçağına ortak ol.

Çevrimiçi 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +84/-0
  • HARD TO BE HUMBLE,TIGER TIGER TIGER!
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2011, 04:08:30 ÖS »
bunu almanın vatan millet sevgisiyle ilgisi olcaksa bu işi en başından kaşımak lazım ama gerek yok.aklı ve vicdanı olan herkez bunun bu şekilde alınmasını aptallık olarak azleder,haklıdır da.şimdi gelelim bu uçağın emsali diğer devletlerin uçaklarına.Ekreminde dediği Pakfa''bence reklamına göre harika''bize alın diye sunuldumu?ayrıca teknik destek oranı nedir?hatırlarımda elimizde bulunan sayılı rus helikopterleri yapılmıyo,rusya tınlamıyo bile.servise giden helileri soruyoruz bilgimiz yok diyorlar.varın siz düşünün.diğerlerinin ki nasıl olacak belli değil.etrafımız bu F-35 alırken bizde buna denk bişeyle caydırıcılığmızı korumamız lazım.F-2000 nasıl acaba.sonuçta F-16 larda böyle boru gibi gelmişti.bu F-35 alımından ingiliz veya diğer bir kaç devlet çıkmaza girmiş gibi dursalarda bunların yaptığı yalancı bir duruş.buna yahudilerinde girmesinden belli.valla sonuna kadar koparttığımızı almalıyız.en azından geldiğinde bu uçaklar 2020 de bizim uçaklar örnek teknolojik prototip olur.

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
  • Kıdem: +46/-0
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2011, 05:35:07 ÖS »
Bence Biraz Acele Ediyoruz Bu Konuda.Sonuçta Hiç Bir Komşumuz da Böyle Bir Alım Yok En Azından 5 sene içinde.

Aşkta Kaybeden Dogfight ta Kazanır !!!

Çevrimiçi 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2011, 06:33:49 ÖS »
yav sonuçta onlara her zaman kapıları açık,en kötü olduklarında bile onlara yağdırırlar bu uçakları.söz konusu olan bizim çıkarlarımızın karşılanmak istenmemesi.buda kasten ve gözüne baka baka yapılıyo.

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2011, 09:29:29 ÖS »
Benim En Çok Kızdığım Nokta Benim Doğuda Mehmetime Helikopter Lazımken.Hava Desteği İçin F16  Bile Kullanmazken Bize F35 2 Beden Büyük Bence.Sen Önce Askerine Hava Desteği Ver Sonra F-35 e yönel.

Çevrimdışı SLAM-ER

• Mega Üye
  • Kıdem: +27/-10
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2011, 09:33:01 ÖS »
Benim En Çok Kızdığım Nokta Benim Doğuda Mehmetime Helikopter Lazımken.Hava Desteği İçin F16  Bile Kullanmazken Bize F35 2 Beden Büyük Bence.Sen Önce Askerine Hava Desteği Ver Sonra F-35 e yönel.

T-129'lar gelecek ya.

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2011, 10:06:55 ÖS »
Gelene Kadar Daha Kaç Mehmet Ölecek ? 2 Hava Üssü Var.Kalkan Bir Tane Uçak Yok.

Çevrimiçi 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2011, 11:05:59 ÖS »
gelsin avrupalılar haçlıyı burda yapsınlar hadi,bizde onlara göre halkımıız vuruyoruz.niye bize ilişen yok.avrupa duy sesimi asker yolla burayada göreyim götünü kaç atıyo.

Çevrimdışı 141st_m108s

• 141st Wolfs XO
  • *
  • Kıdem: +14/-0
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2011, 11:36:42 ÖS »
gelsin avrupalılar haçlıyı burda yapsınlar hadi,bizde onlara göre halkımıız vuruyoruz.niye bize ilişen yok.avrupa duy sesimi asker yolla burayada göreyim götünü kaç atıyo.

savaşmı istiyorsun veli :) yorumunu beğendim, dik bir duruş . Ama önce f35 e alternatif bulmak lazım öyle servisi olmayan uçaklarla savaşa girilirse 3-0 maglup başlarız bu savaşa. Gerçi içimden bir ses sanki 10 yıl içinde bir haçlı savaşına gireceğimizi söylüyor sanki...

Asus Striker II Formula Mainboard (SLI Ready)
C2Duo E8400 3.0 Ghz 1333mhz cpu
NVDIA Palit 9600 GT 512 Ddr3 x 2 (SLI)
4Gb Kingston 1066mhz ddr2
OCZ Vanouisher cpu cooler
AsusVento Chassis
High Power 500W psu
Saitek X52 Flight Controller

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +66/-2
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2011, 11:57:53 ÖS »
En iyi alternatif EF-2000 bence. Hem kodları da veriyorlar.

Çevrimiçi 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2011, 11:19:28 ÖÖ »

savaşmı istiyorsun veli :) yorumunu beğendim, dik bir duruş . Ama önce f35 e alternatif bulmak lazım öyle servisi olmayan uçaklarla savaşa girilirse 3-0 maglup başlarız bu savaşa. Gerçi içimden bir ses sanki 10 yıl içinde bir haçlı savaşına gireceğimizi söylüyor sanki...

evet abi,aynen savaş istiyorum.çünkü bu damardaki kan akmadıkça bizden siyasetçi olmaz şimdiye kadar olmamış.ne yapmışsak(en azından benim bildiğim)bilek gücü.oraya vurma buraya vurma.bi göz korkutmamız bile hatta bizi gale alan yok.benim istediğim manevra kabiliyetmizi görmek ve irtibat unsurlarımızı nasıl en şekilde kullanabiliriz bunu bilmek istiyorum.bunun için en iyi fırsattı Libyayı kimse vurmadan ben vuracam deyip ortaya dikilmekti.bu arapların gözünden düşme bile olsa,ki olsun.şunuda unutmazlar bunlar bunu yapıyorsa bizi hayli hayli vururu kafalarına sokarlar.abd yi askeri yönetim olarak ilk akla gelen devlet olmaktan çıkarır.hem ne işleri var o haçlıların.bizim mirasımızın 100 yıl olmadan topraklarımızda yine savaş,başında böcek yiyen cenabet fransa.bizi toplantıya bile çağırmadı en büyük cezaya çarptırılmalı,bence.ha bugün teskere çıkacak,çıksın hatta asker bile karaya çıksın.alsınlar kaddafiyi getirsinler Türkiyeye.BM ye uyma,zaten öyle bir kurum yok.diyeceğim,söylicem,isticem çok şey var ama,bizdekilerde göt yok.höt diyene dönüyoz götü hemen.nevruzu bile amk lere peşkeş çektik,hatta uslu dursunlar diye olmadık önlemler aldık.aslında hiç güvenlik gücü vermicen olnlara,içlerine bir fitne koycan yesinler birbirlerini.

Çevrimdışı 141st_Zulkerneyn

• 141st Wolfs
  • *
  • Kıdem: +13/-3
  • derin bilgi,güçlü eylem
    • kurt
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2011, 02:35:09 ÖS »
valla bence savaşa falan giremeyeceğiz malesef girsek bile zaten öyle kısa süren bir savaş olmayacak uzun soluklu olacak.Adamların istediği de bu zaten.Kaldı ki bizim ordumuzu s.ksen uzun soluklu bir savaşa sokamazsın.Abd için bildiğin çıtır çereziz.Hükümeti falan saymıyorum bile.Bırak peşmergeyi elin pkklısı bile senin hükmetine posta koyuyor hemde savaş çıkarabilecek sözlerle ama hükümet tıss.Bir ara bizim kırmızı çizgilerimiz vardı sahi ya ne oldu onlara?? hatırlayanınız var mı??
Hepsini bize yedirdi adamlar..
Aksine hükümet orduyu bitirmek için yemin etmiş gibi çalışıyor biryandan modernizasyon bir yandan davalar.Şu an savaşacak general yok piyasada.Tomahawkın olsa kaç yazar??
Ha eskiden varmıydı tartışılır tabi.Olsaydı zaten pkk yı bitirirlerdi ama teröre bile karşı koyamayan aciz bir subay astsubay kesimi ordunun çoğunluğunu oluşturuyormuş göründüğü kadarıyla.onuru olanlarda zaten ya hapiste yada kafasına sıktı çoktan..
bana kimse terörü hükümetler bitirir demesin.O apayrı bir konu.Terörün bu topraklarda fink atmasının asıl sebebi ordudur malesef.o yüzden şimdi kazan kaynarken koskoca genel kurmay başkanları emekli olup tıs tıs oturuyorlar yerlerinde..
Velhasıl kelam ben abd yi severim Avrupa gibi içten pazarlıklı değildir.Herzaman yapacağını söyler ve yapar.Siz okuyamıyorsanız dediklerini başınıza gelince vah vah edersiniz.
nedemişti Condaliiza rice
' pakistandan fasa kadar 22 ülkenin sınırları değişecek buna Türkiye de dahil'deedi mi?.buna Bop demediler mi?
biz bop'un eşbaşkanı değil miyiz??
Yani adamlar çatır çatır yapıyorlar.Bizden 50 sene önce düşünüyorlar.Ve bizden daha vatanseverler.Saygı duyuyorum.Ve siz ne yaparsanız yapın bu sınırlar değişecek arkadaşlar biliyorum o kadar tarihi destanlardan sonra bunu kabullenmek zor ama kabul etseniz de etmesenizde değişecek.en fazla yapacağımız olası bir iç savaşta gazzedekiler gibi taş atmak yada eylem yapmak olacak.Bol bol Allahu ekber diyeceğiz tepemize gelen tomahawklara karşı :kiro1

GOD'S PERSONAL ARMY

Çevrimiçi 141st_Eko1

• €krem
  • Moderator
« Yanıtla #14 : Mart 24, 2011, 03:10:51 ÖS »
Libya'ya operasyon başladığında Habertuk'u izliyorudum Flash Haber dedi. Spikerin dedikleri şu:
 Kualisyon güçleri tomahawk saldırılarına başladıktan sonra libya ordusu evlerin çatılarına keskin nişancılar yerleşti. :kiro1 :kiro1
 Artık o askerlerin ellerindeki tüfeklerle ne yapıcağını sizin fantezi dünyanıza bırakıyorum. :D

« Son Düzenleme: Mart 24, 2011, 03:22:53 ÖS Gönderen: 141st_Eko1 »