güzel fikir fakat şöyle bir orun var..
Kaplama sayısı kısıtlı..
20 kişilik bir filo ne olacak?..
Ayrıca şöyle sorunlar oluyor..
Mesela 2. slota (ki toplam 7 tane mi ne var) Kendi kaplamamı koydum.
Uçarken 2. slotu seçen herhangi bir benim kaplamamla gözükecek.
Hem bana hem size..
Ama o kendisini kendi 2.slot kaplamasıyla görecek.
Diyelim ki biz sekizinci bir slot yerleştirmenin bir yolunu bulduk..
O zaman biz kendi kaplamamızla gözükeceğiz ama diğerleri bizim uçaklarımızı bozuk görecek..
Görevde herkes aynı uçağı seçerse evet filo sayısı problem çıkarır.
Ama mesela görevde 7 kişi SU-27, 7 kişi SU-33 şeçse gibi durumlar ayarlanabilir. İki uçağın toplamı 14ü geçiyor.
8. veya yeni slot yerleştirmek sanırım olmaz. Referans anahtar kodu falan lazım... Olmadığını tahmin ediyorum.
Kişiye özel slot başkası tarafından seçilmesi - Filo içi uçuş olacağı için problem olmaz herhalde. Filomuzda herkesin bir slot numarası olur o da uçarken onu seçer. Bu dediklerim hep filo içi uçuşlar için. Zaten kaplama patchi de paylaşılacağı için herkesde bütün slotlar aynı gözükecek.
Multiplayer da ise, bunun uygulanbilirliği mümkün değil. Her kişi için ayrı olmasını kastediyorum.
Filoya özel olayında ise Multiplayerlarda veya çok filolu tatbikatlarda önceden konuşup anlaşılırsa ancak olur. Mesela ben şu uçak slot 6 kullanıyorum vs... tarzı. Normal multiplayerlarda zor bunu uygulamak tabii... Uluslararası tatbikatlar gibi organizasyonlu işlerde olabilir ama.
Onun haricinde normal multiplayerlarda ise ancak şu şekilde olabilir... Karşı tarafın uçaklarının bizimle aynı kaplamada çıkabilme ihtimaline razı olmamız lazım.
Mesela diyelim, SU-27 uçuruyoruz 4 kişi, karşı tarafta da 4 SU-27 var. 4 düşman da bizim hazırladığımız kaplamalar gibi görünecek. Yani şekli bizden birileri gibi olacak, çoklu it dalaşlarında isme dikkat edilmezse problem çıkarır. İsim vs.. kapatıldığı görevlerde ise tam bir dert, kullanılması riskli.
Filoya özelde ise onu ayrı bir mod yapsak, 1 slot alacağı için, karşıdaki SU-27 seçen rakibin bizim gibi görünme şansı = 1/slot adedi, yani mesela diyelim SU-27 toplam 8 slot var = 1/8 risk. Uygulanabilir.
Yani önerim 2 ayrı kaplama modu. Biri filo içi uçuşlar için - kişiye özel, 1 adet AI slotu hariç diğer bütün slotlar pilotlara ayrılmış aynı zamanda isteyen standart filo kaplması da kullanabilir o da olacak tabii... Diğeri ise sadece standart filo kaplaması gerisi aynı orjinal - multiplayer görevler için.