Username:

Password:

Gönderen Konu: Filo içi görevler için - Kişiye Özel Kaplama (Herkes Görebilecek Şekilde)  (Okunma sayısı 494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Buyuk Kartal

• Tecrübeli Üye
  • **
  • Kıdem: +5/-0
  • Turkish Union Mod
Bildiğiniz gibi her uçağın belli kaplama tipleri var.

Bunlar meinit de tanımlı. Bazar içinde de grafikleri yer alıyor.

Sadace Bazar içine grafik yerleştirilirse o zaman kişi kendini oyunda o kaplamayı seçtiği takdirde, değişmiş haliyle görecek fakat diğer pilotlar kendi oyunlarında onu o seçili standard kaplamasıyla görecek.

Aklımdan şu geçti, her uçak için kaplama numaralarını üyeler arasında paylaştırabiliriz. Ve bir kaplama paketi yaparız. Bu paket herkesde bulunur. Her numara kaplama sahibi kişi tarafından dizayn edilir.

Peki neye yarar bu? Kişiye özel kaplama herkes tarafından görülür. Böylece rengarenk - çok kaplamalı ve filoya daha bir özellik katan screenshotlar çekmek mümkün olur, bir filo havası daha iyi yakalanır, daha güzel yansıtılır.

Değişik uygulamaları olabilir. Mesela kill patch gibi. Düşürülen uçak ülke bayrağı adedince kaplamaya işlenebilir. Yine filo içi screenshotlarda bir özellik yansıtır.

-------------

Bu sistem hatta uluslararası yarışmalar için bile olabilir (orda kişiye özel olmaz ama filoya özel olur), kaplama numaraları filolar arasında dağıtılır ve tatbikat kaplama patchi herkes yükler. Oldukça güzel olur tahminim.

-------------

Bunlar fikir tabii, sizlerin katılımıyla da tartışalım.
Barışta ter dökmeyen, savaşta kan döker

Çevrimdışı Yeniceri

• Onursal Başkan
  • *
  • Kıdem: +46/-5
  • TURK!
    • www.simwolfs.com
güzel fikir fakat şöyle bir orun var..
Kaplama sayısı kısıtlı..
20 kişilik bir filo ne olacak?..
Ayrıca şöyle sorunlar oluyor..
Mesela 2. slota (ki toplam 7 tane mi ne var) Kendi kaplamamı koydum.
Uçarken 2. slotu seçen herhangi bir benim kaplamamla gözükecek.
Hem bana hem size..
Ama o kendisini kendi 2.slot kaplamasıyla görecek.

Diyelim ki biz sekizinci bir slot yerleştirmenin bir yolunu bulduk..
O zaman biz kendi kaplamamızla gözükeceğiz ama diğerleri bizim uçaklarımızı bozuk görecek..

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Ülke: tr
  • Kıdem: +84/-0
  • HARD TO BE HUMBLE,TIGER TIGER TIGER!
    • SIMWOLFS
Kaplama sayısı kısıtlı..
Hem bana hem size..

O zaman biz kendi kaplamamızla gözükeceğiz ama diğerleri bizim uçaklarımızı bozuk görecek..

denemede yarar var,ben dediklerinizden biraz anlasam boş vaktimde uygularım ama bu işin üstesinden gelebilecek 2 üstad sizi tanıyorum,

Çevrimdışı Buyuk Kartal

• Tecrübeli Üye
  • **
  • Turkish Union Mod
Kaplama sayısı kısıtlı..
Hem bana hem size..

Görevde herkes aynı uçağı seçerse evet filo sayısı problem çıkarır.

Ama mesela görevde 7 kişi SU-27, 7 kişi SU-33 şeçse gibi durumlar ayarlanabilir. İki uçağın toplamı 14ü geçiyor.

8. veya yeni slot yerleştirmek sanırım olmaz. Referans anahtar kodu falan lazım... Olmadığını tahmin ediyorum.

Kişiye özel slot başkası tarafından seçilmesi - Filo içi uçuş olacağı için problem olmaz herhalde. Filomuzda herkesin bir slot numarası olur o da uçarken onu seçer. Bu dediklerim hep filo içi uçuşlar için. Zaten kaplama patchi de paylaşılacağı için herkesde bütün slotlar aynı gözükecek.

Multiplayer da ise, bunun uygulanbilirliği mümkün değil. Her kişi için ayrı olmasını kastediyorum.

Filoya özel olayında ise Multiplayerlarda veya çok filolu tatbikatlarda önceden konuşup anlaşılırsa ancak olur. Mesela ben şu uçak slot 6 kullanıyorum vs... tarzı. Normal multiplayerlarda zor bunu uygulamak tabii... Uluslararası tatbikatlar gibi organizasyonlu işlerde olabilir ama.

Onun haricinde normal multiplayerlarda ise ancak şu şekilde olabilir... Karşı tarafın uçaklarının bizimle aynı kaplamada çıkabilme ihtimaline razı olmamız lazım.

Mesela diyelim, SU-27 uçuruyoruz 4 kişi, karşı tarafta da 4 SU-27 var. 4 düşman da bizim hazırladığımız kaplamalar gibi görünecek. Yani şekli bizden birileri gibi olacak, çoklu it dalaşlarında isme dikkat edilmezse problem çıkarır. İsim vs.. kapatıldığı görevlerde ise tam bir dert, kullanılması riskli.

Filoya özelde ise onu ayrı bir mod yapsak, 1 slot alacağı için, karşıdaki SU-27 seçen rakibin bizim gibi görünme şansı = 1/slot adedi, yani mesela diyelim SU-27 toplam 8 slot var = 1/8 risk. Uygulanabilir.

Yani önerim 2 ayrı kaplama modu. Biri filo içi uçuşlar için - kişiye özel, 1 adet AI slotu hariç diğer bütün slotlar pilotlara ayrılmış aynı zamanda isteyen standart filo kaplması da kullanabilir o da olacak tabii... Diğeri ise sadece standart filo kaplaması gerisi aynı orjinal - multiplayer görevler için.

Çevrimdışı Flanker

• Mega Üye
  • Kıdem: +9/-0
  • Yorgun düştü uçaklar...
Ben kişiye özel kaplama fikrine sıcak bakmadım açıkçası hem zahmetli iş hemde gereksiz... Bir kaplama olsun tüm filo ekibi kullansın (bence) yalnız böyle bişey var kimi kaplamalarda uçağın borda (dümen üzerindeki no) değiştirilemiyor ama eğer ki olursa bir kaplama olsun isteyen kendi nosunu değişsin daha mantıklı olur vede daha basit (benim görüşüm) ..

Ayrıca meinit ile oynayabilirsem (front page yok) LockOn daki uçulabilir uçakları (su-33, su-27, f-15c vs) türkiye envanterine alırdım...
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2007, 11:13:42 ÖÖ Gönderen: FlankerB »
Balina kovalayan çılgın hamsi.
Kartal'a tokat atan psikopat serçe. =)

Çevrimdışı Buyuk Kartal

• Tecrübeli Üye
  • **
  • Turkish Union Mod
Ben kişiye özel kaplama fikrine sıcak bakmadım açıkçası hem zahmetli iş hemde gereksiz... Bir kaplama olsun tüm filo ekibi kullansın (bence) yalnız böyle bişey var kimi kaplamalarda uçağın borda (dümen üzerindeki no) değiştirilemiyor ama eğer ki olursa bir kaplama olsun isteyen kendi nosunu değişsin daha mantıklı olur vede daha basit (benim görüşüm) ..

Ayrıca meinit ile oynayabilirsem (front page yok) LockOn daki uçulabilir uçakları (su-33, su-27, f-15c vs) türkiye envanterine alırdım...

O 2 dakikalık iş, bütün uçaklar Türkiye envanterine alınabilir.

Çevrimdışı Yeniceri

• Onursal Başkan
  • *
  • Kıdem: +46/-5
  • TURK!
    • www.simwolfs.com
Şu anda kullandığımız birkaç farklı kaplamamız var zaten
Ayrıca karşıdaki uçağın kaplamasını gormeniz çok zor zaten..

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS

O 2 dakikalık iş, bütün uçaklar Türkiye envanterine alınabilir.

hadi alalım o zaman,hepsi bizim olsun.

Çevrimdışı Buyuk Kartal

• Tecrübeli Üye
  • **
  • Turkish Union Mod
Katılma olduktan sonra filo modu üzerinde küçük bir değişiklik yapıp paylaşabilirim tabii eğer filo yönetimi uygun görürse.

Çevrimdışı Flanker

• Mega Üye
  • Kıdem: +9/-0
  • Yorgun düştü uçaklar...
Katılma olduktan sonra filo modu üzerinde küçük bir değişiklik yapıp paylaşabilirim tabii eğer filo yönetimi uygun görürse.

Fc'ye alışalım bakalım nasıl bişey sonrasında Allah büyük modda yapalım skin de yapalım.. Hatta bakıım yabancılık çekmezsem komple türkçeye çevircem...
Balina kovalayan çılgın hamsi.
Kartal'a tokat atan psikopat serçe. =)

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +66/-2
A-10 F-15 gibi uçakları Türkiye'ye geçirmek güzel olur FC de bile.Kaplamalar bence bütün filoya özel olarak yapılması güzel olur kişisel..Örn akrobasi kaplaması gizli uçuş kaplaması(kamuflaş gibi bişey) taaruz kaplaması falan canımızın istediğine göre onu seçip girelim

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
A-10 F-15 gibi uçakları Türkiye'ye geçirmek güzel olur FC de bile.Kaplamalar bence bütün filoya özel olarak yapılması güzel olur kişisel..Örn akrobasi kaplaması gizli uçuş kaplaması(kamuflaş gibi bişey) taaruz kaplaması falan canımızın istediğine göre onu seçip girelim

güzel olur!