Erepublik
Username:

Password:

Gönderen Konu: Erepublik  (Okunma sayısı 960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 141st_c@sper

• 141st Wolfs/Design
  • 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +96/-7
  • So Others May Live! S.A.R
    • SimWolfs
Erepublik
« : Nisan 22, 2010, 06:13:13 ÖS »

Oyuna üye olmak için

Tıklayınız: Erepublik

Oyun TR tanıtım videosu;

Oyunda ki nickim CasperTURK

Buyrun detaylı açıklamalar;

Gerçekten şu anda eTürkiye´de bir seferberlik durumu yaşanıyor. Sanalda olsa‚ oyuncuların elinde avucunda ne varsa Milli Savunma Bakanlığı´na yollaması ‚ biz Türklerin herşeyi ne kadar ciddiye aldığını da göstermiyor değil. Elinde bulunan TRY' ler‚ Goldlar‚ silahlar‚ ekmekler‚ biletler ve giftler‚ MSB´ye‚ oradan da başlıkta adını saydığım ülkelere karşı savaşan Türk askerlerine gidiyor.

Yukarıdaki paragraf bir çoğunuza anlamsız gelmiş olabilir ama dünya çapında 379.029 insanın oynadığı (Türkiye´nin oyuncu sayısı 7.100 civarlarında) bir oyundan bahsediyorum‚ adı : eRepublik.

Erepublik aslında gerçek hayattan tamamen esinlenerek hazırlanmış online bir
oyun. Bu oyunda günlük hayatın 4 temel öğesi Politika‚ Ekonomi‚ Askerlik ve Medya tıpkı
gerçek hayattaki gibi canlı ve aktif bir şekilde aktarılmış durumda! Günde en fazla 5-10 dakikanızı ayırarak oyunda ki Türkiyemize sizde katkıda bulunabilirsiniz. Ya da daha fazla zaman ayırarak belki de Cumhurbaşkanlığına kadar çıkabilirsiniz.
----

linke tıklayıp siteye üye olun. Ardından bana ulaşabilirsiniz, istediğiniz her konuda mutlaka yardımcı olurum. (referrer linki dolayısıyla davet ettiğiniz kişi 6. seviye olduğunda define haritası aracılığıyla gold kazanabilirsiniz veya devlete bağışlayabilirsiniz.)

OYUNDA TÜRKÇE PAKETİ MEVCUTTUR VE DİL PAKETİNDE Kİ EKSİKLİKLER GİDERİLMEKTEDİR. BU DA TÜRKLERİN ÖNEMSENDİĞİ ANLAMINA GELİYOR.

TÜRKİYE' NİN SANA iHTiYACI VAR !

BAŞLANGIÇ YARDIMCISI

Menüden Yerlerim > Profil'e tıklayın.

Gelen sayfada "profili düzenle" linkine tıklayın.

Açılan sayfada gözat butonuna tıklayarak jpg. türünde bir avatar yükleyin

Karakteriniz hergün 1 ekmek yer. Çok fazla ekmek yemezse ölür. Ekmeği aldıktan sonra sizin birşey yapmanıza gerek yok o hergün kendiliğinden otomatik olarak yiyor.

Ekmek Almak:

Menüden markete giriniz.

Daha sonra soru işaretine tıklayın.

Ardından GIDA seçin.

Son olarak ta kaç tane almak istediğinizi yazıp "satın al" a tıklayın. (Paranız doğrultusunda alın, paranız tükendiyse Türkiye Yardım (Chat) Odası'na gelip yardım alabilirsiniz.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bu ekmek olayına dikkat edin karakteriniz ölmesin. Hergün uğraşmaktansa bir anda 3-4 tane alıp bittikçe tekrar alabilirsiniz. Karakteriniz hergün 1 ekmek yer. Sağlıklı büyüsün deyip günde 2 ekmek yediremezsiniz isteseniz de :)

İş Bulmak ve Çalışmak:

Menüden Market > İş Piyasası' na tıklayın.

Gelen ekranda, ilk satırda hangi iş varsa farketmez yanındaki "başvur" linkine tıklayın.

Başvurduktan sonra aşağıdaki ekran gelecek. "Çalış" a tıklayın.

Aşağıdaki ekranı gördüyseniz çalıştınız demektir. Hergün 1 kere çalışabilirsiniz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Not: Hergün yerlerim > şirket kısmına girdiğinizde 3. resimdeki çalışma ekranını görecekseniz. Hergün bu ekrana girip çalışmanız gerek. 30 gün aralıksız çalıştığınızda 5 gold kazanırsınız. Olabildiğince yüksek canla çalışın ki ekonomimiz zarar etmesin.

Antrenman Yapmak:

Hergün yapmanız gereken bir diğer işlem de antrenman. Antrenman yaptıkça karakteriniz güçlenir.

Yerlerim > eğitim alanları linkine girin.

Daha sonra gelen 4 kutucuktan en soldakine tıklayın. Yani 0% yazana (Alışılagelen).

Aşağıdaki gibi bir ekran geldiyse başarıyla tamamladınız demektir.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Not: Hergün 1 kere antreman yapabilirsiniz. Bu işlemleri hergün tekrarlamanız gerek ki karakteriniz güçlensin.

Bunları detaylıca okuyup anlayın. Artık bilgili bir eVatandaş olacaksınız

Makalelerde de yazdım gerçi ama, hergün antreman yapmanız ve işte çalışmanız gerekli. Ekmek stoğunuzu da kontrol etmelisiniz.
BAŞLANGIÇ YARDIMCISI makalesini yazan KMLGRLR ' e teşekkürler

DİĞER MAKALELER İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ: BaÅ�angıç Kılavuzu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MADALYA SİSTEMİ

* Hard Worker ( Çalışkan İşçi ) : 30 Gün bir gün bile es geçmeden, aralıksız çalışarak elde edersiniz.
* Congress Member ( Meclis Üyesi ) : Meclis üyesi olarak elde edersiniz.
* Country President ( Ülke Başkanı ) : Ülke başkanı olarak elde edersiniz.
* Media Mogul ( Medya İmparatoru ) : Gazetenize 1000 takipçi (abone) sağlayarak kazanırsınız.
* Battle Hero ( Muharebe Kahramanı ) : Savaşta kahraman ( yani en çok hasar veren ya da savunan ) olarak kazanırsınız.
* Resistance Hero ( İsyan Kahramanı ) : Kendi devletinize ait toprakları kurtararak ( isyan başlatarak ve kazanarak ) elde edersiniz.
* Super Soldier ( Süper Asker ): 5.00 ve 5'in katlarında güç puanına ulaşarak ( günlük eğitim ile ) kazanırsınız.
* Society Builder ( Toplum Oluşturucu ) : 10 kişiyi eRepublik ‘e taşıyarak onların 6. seviye olmasını sağlayarak kazanırsınız.
(Not : Her davet ettiğiniz kişi 6 levele ulaşınca size 5 gold kazandırır. )

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(GOLD KAZANMA SİSTEMİ)

- Her 30 gün aralıksız çalıştığında 5 gold
- Gücün (strength) her 5 seviye yükseldiğinde 5 gold
- Kazandığın her madalya da 5 gold (başarılar)
- Davet ettiğin her kişi 6. seviyeye geldiğinde 5 gold
- Seviye 15-24 arası her seviye atladığında 5 gold
- Seviye 25-26 arası her seviye atladığında 10 gold
- Seviye 27-29 arası her seviye atladığında 15 gold
- Seviye 30'da 20 gold

NOT: Eskiden direkt 5 gold geliyordu. Artık size define haritası gelecek ve oyunun üst-sağ tarafında ki "Gold, Ekstralar Elde Et" sekmesine tıklayıp, "Treasure Maps" butonunu takip edeceksiniz. Çıkan ekranda sağ taraftan "Use a Treasure Map" 'e tıklayacaksınız ve karşınıza 3 tane "X" işaretli bölge çıkacak.. O bölgelerden birine tıklayacaksınız, şansınıza gold gelecek (miktar değişebilecek).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ÇALIŞMA VE BECERİLER

- Oyunda 3 çeşit meslek ya da beceri var:

Silah / yiyecek / hediye (gift) / bilet = Üretim (Manufacturing)
Tahıl /kereste /petrol /demir = Hammadde (Land) -önerilir-
Ev / savunma sistemi /hastane = İnşaat (construction)

Bir meslek seçip onun üzerinde çalıştığında, o meslekteki becerin artar.
Becerin arttıkça maaşın da artar.

Güç (Strength) Kendi başına bir beceridir ve sadece antrenman yapmakla artar.Savaş sırasındaki hasar dereceni güç, sağlık, (eğer varsa) silah ve askeri rütbenin oluşturduğu kombinasyon belirler.

Sağlık dereceni, avatar resmine ve ardından "Biyografi" ye tıklayarak görebilirsin.

Oyuna başladığında sağlığın %100' dür. Sağlık derecene göre:

- Çalışma performansın, ne kadar üretim yaptığın
- Savaşta ne kadar hasar vereceğin belirlenir.
Yaptığın herşey (çalışma, antrenman vb.) sağlığını düşürür.Çalıştığın şirketin Q (kalite - yıldız) seviyesi oranında sağlığın düşer.

Yiyecek (Food)

İşte bu yüzden yemelisin Eğer yiyeceğin yoksa sağlığın 0 olana kadar her gün düşer ve takviye yapmazsan karakterin ölebilir (giftlerle vb şeylerle tekrardan canlandırılabilir). Başlangıçta Q1 yiyecek al. Sağlığın 1 can artar.

Ev (House)

Sağlığını arttırmanın bir diğer yolu da ev almak. Evler Q (kalite) derecesine göre sağlığını hergün arttırır. Örn: Q1 ev hergün 1 can arttırır.

Hediye (Gift)

Hediyeleri de sağlığını arttırmak için kullanabilirsin (Günde maksimum 10 can). Hediye de aynı şekilde Q derecesine göre sağlığı arttırır; ancak hediyeleri kendin için kullanamazsın, bir başkasına gönderebilirsin ya da başkası sana gönderebilir.

Gördüğün gibi herşeyin başı sağlık, ayrıca çalıştığın yerde eleman çıkarılacaksa sağlığı düşük olanlar her zaman önceliklidir.İlk başlarda sağlığını yüksek seviyede tutman zor olabilir, ama 6. seviyede kazandığın parayı yiyecek almak için kullanabilirsin.

SAVAŞ ve HASTANE SİSTEMİ

Seviye 3'e geldiğinizde savaşabilirsiniz. Savaşa girdiğinizde Savaş (Fight) butonuna 5 seferden fazla basmayın. Çünkü 6 ve 6' dan fazla vurursanız yine 50 can alırsınız. Normal sistem şöyledir:

Savaştınız, 5 kez vurdunuz ardından profilinize gelin bölgenize tıklayın (Örn; Marmara, Mediterranean Coast of Turkey gibi...) sonra biraz alta gelip Hastane simgesine gelin ve "iyileştir" yazısına tıklayın. Bu sayede 5 kez vurduğunuz için 5x10'dan 50 can alırsınız. ( 5 yıldızlı bir hastane sisteminde ). ( Ek olarak: Hastane sisteminin yıldızına göre o oranda can verecektir ).

NOT: Hastaneyi günde sadece 1 kez kullanabilirsiniz.

UNUTMAYIN Kİ NE KADAR VURURSANIZ O KADAR CAN ALACAKSINIZ.. FAKAT BU SİSTEM 6. VE 6'DAN SONRA Kİ VURUŞLAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR. Yine 50 olarak sabit gider.

Yani; 1 kez vurursanız, 10 canınız gider doğal olarak 10 can alırsınız. 2 kez vurursanız 20 canınız gider doğal olarak 20 can alırsınız.. Bu 5'e kadar böyle uzanır.

Ayrıca not: En az 40 canınız varsa savaşabilirsiniz.
Detaylı Türkçe rehber:
http://www.erepublik.gen.tr/
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2010, 06:16:22 ÖS Gönderen: Yönetici »

Vatanı için savaşan asker, hiçbir yasaya karşı gelmiş sayılmaz!..

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
  • Kıdem: +44/-0
Ynt: Erepublik
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2010, 06:19:09 ÖS »
Ayrıca Türkiye 6 Aydır "BabyBoom" Yapmayı Bekliyor.Şu Anda Sınırlarmız içindeyiz.Yakın Zaman da İsrail le savaştık ve toprak kayıp ettik(Haifa)

Zamanında Yunanistanda Adaları Almışız Ama Balkan Ülkeleri Bize Karşı Birleşek Orta Anadoluya Kadar Aldılar.Başkent Akdenize Taşındı.Sonra Orta Anadoluyu Tekrar Aldık.0 a 0 Elde Var 0 :D

Aşkta Kaybeden Dogfight ta Kazanır !!!

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +59/-0
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2010, 07:11:59 ÖS »
olum böyle bişi vardıda neden bu zamana kadar durdunuz,hemen üye olayım.

Çevrimdışı 141st_EagleTurk

• 141st Wolfs/Group Leader
  • *
  • Kıdem: +28/-2
  • Best Wax Killer
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2010, 07:44:12 ÖS »
Alooo kime sesleniyorum ben.Biz sizler üni ye hazırlanıyorsunuz diye bişey demiyoruz F.C uçmuyorsunuz ama maşallah Lomak harici herşeye vakit ayırabiliyorsunuz :sinsi:

Yönetim uyuma :kiro5 :kiro6 :kiro4

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2010, 08:31:08 ÖS »
Alooo kime sesleniyorum ben.Biz sizler üni ye hazırlanıyorsunuz diye bişey demiyoruz F.C uçmuyorsunuz ama maşallah Lomak harici herşeye vakit ayırabiliyorsunuz :sinsi:

Yönetim uyuma :kiro5 :kiro6 :kiro4

Net Yapamayanlar Düşünsün :)

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +61/-2
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2010, 08:31:46 ÖS »
Ben hazırlandım bitti bülent abi  :Asd:

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2010, 08:32:57 ÖS »
 :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı 141st_Nightfall

• 141st Wolfs
  • *
  • Kıdem: +6/-0
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2010, 08:33:13 ÖS »
Türk'ün Türk den başka dostunun olmadığının da en büyük kanıtı bu yukarıdaki videonun son sahnesi sanırım.. TÜRKİYE-MÜTTEFİKİ YOK..

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
« Yanıtla #8 : Nisan 23, 2010, 01:59:25 ÖS »
İsraile Savaş Açtık.Şu Anda Savaş Önde Götürüyoruz. 23 Saat Var Bitmesine.

Çevrimdışı Nusret

• Mega Üye
  • Kıdem: +4/-0
« Yanıtla #9 : Nisan 23, 2010, 11:27:45 ÖS »
baya güzel bir şeye benziyor :D kayıt oldum ve ilk savaşımı yaptım bana vasat dedi  :kötü: bu arada bulunduğum yerde hastane yok galiba profilde hastane resmi yok canımı nasıl arttıracağım?
İngiliz kralı 5. Edward için verilen yemekte Türk garsonlardan biri yere düşer ve bütün yemekler etrafa saçılır .Herkez utanır ve yüzleri kızarır.
Bu sırada MUSTAFA KEMAL PAŞA kral'a dönerek şöyle der;

"Bu Millete herşeyi öğrettim, fakat uşaklığı öğretemedim"

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #10 : Nisan 23, 2010, 11:40:22 ÖS »
baya güzel bir şeye benziyor :D kayıt oldum ve ilk savaşımı yaptım bana vasat dedi  :kötü: bu arada bulunduğum yerde hastane yok galiba profilde hastane resmi yok canımı nasıl arttıracağım?

daha yeni kayıtsın daha ne var ne yok demeden daldın mı savaşa?

Çevrimdışı Nusret

• Mega Üye
« Yanıtla #11 : Nisan 23, 2010, 11:50:46 ÖS »
napim abi orada Türkiye israile saldırdı ülken için savaş felan diyodu bende duramadım :D  :bordo: ayrıca yukarıdaki sorularıma ilaveten bende dünya haritası görünmüyor yani yükleme 100% oluyor mavi bir ekran geliyor kalıyor neden olabilir ?
İngiliz kralı 5. Edward için verilen yemekte Türk garsonlardan biri yere düşer ve bütün yemekler etrafa saçılır .Herkez utanır ve yüzleri kızarır.

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +61/-2
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2010, 09:49:14 ÖÖ »
Bende de aynı Nusret sanırım genel bi sorun.

Çevrimdışı Nusret

• Mega Üye
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2010, 11:25:08 ÖÖ »
Akşam oyunun sohbet odasında bunu söyledim bana bi link gönderdiler oradan bakabildim ama Türkçe değil. link neydi bulamıyorum  :kötü:

Düzeltme: Harita sitesini buldum buyrun; http://www.egobba.de/

« Son Düzenleme: Nisan 24, 2010, 02:41:28 ÖS Gönderen: Nusret »

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2010, 11:30:15 ÖÖ »
Yunanistan Akdeniz Bölgesine Saldırdı.