Username:

Password:

Gönderen Konu: Uzayamı?  (Okunma sayısı 1165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Ülke: tr
  • Kıdem: +66/-2
Re: Uzayamı?
« Yanıtla #15 : Ocak 12, 2008, 10:46:43 ÖÖ »
bende rusya tarafındanım rusya ile yapılması çok iyi olur

Çevrimdışı 141st_Kanuni

• 141st Wolfs/Group Leader
  • *
  • Kıdem: +36/-1
Re: Uzayamı?
« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2008, 04:22:45 ÖS »
Bence Türkiye' nin böyle bir projede üzülerek söyülüyorum geç kalması üzüyor bizleri ama yinede çok iyi çalısmalar yapılması ve %25 ini tamamlamış olmaları biraz hüzünlerimizi bastırıyor.

Çevrimdışı Yeniceri

• Onursal Başkan
  • *
  • Kıdem: +46/-5
  • TURK!
    • www.simwolfs.com
Ynt: Uzayamı?
« Yanıtla #17 : Ağustos 09, 2010, 03:07:22 ÖS »
"TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü`nün , Devlet Planlama Teşkilatı tarafından sağlanan kaynakla ürettiği ilk gözetleme uydusu RASAT, gelecek yıl Rusya`nın güneydoğusundaki ``Yasny Fırlatma Üssü``nden uzaya fırlatılacak.   

RASAT uydusu, çoklu uydu fırlatmasına katılan uydulardan biri olacak.

AA muhabirinin TÜBİTAK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, tasarım, üretim ve test aşamalarının tamamının Türk mühendisler tarafından gerçekleştirildiği ilk uydu olan RASAT`ın uzaya fırlatılmasında sona gelindi.

TÜBİTAK yetkilileri ile International Space Company Kosmotras(ISCK-Uluslararası Uzay Şirketi Kosmotras) adlı şirket yetkilileri arasında RASAT`ın uzaya fırlatılması için gerekli sözleşme geçen ay imzalandı.

RASAT ile TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanıp geliştirilen uydu sistemlerinin uzayda denenmesi ve diğer milli uydu görevlerinde kullanılması hedefleniyor. RASAT`tan elde edilecek uydu görüntüleri ayrıca, şehir bölge planlama, ormancılık, tarım, afet izleme ve benzeri başka amaçlarla da kullanılabilecek.

Türkiye`nin uydu yapma yeteneğini göstermek ve uydu görüntüleri sağlamak amacıyla üretilen RASAT`ın, International Space Company Kosmotras(ISCK-Uluslararası Uzay Şirketi Kosmotras) adlı şirketin işlettiği, Ukrayna yapımı Dnepr fırlatma aracı ile fırlatılacak. RASAT uydusu, çoklu uydu fırlatmasına katılan uydulardan biri olacak.

Fırlatma, dünyanın en güçlü kıtalararası balistik füzesi olan SS-18`den geliştirilen Dnepr fırlatma aracı ile gerçekleştirilecek. Dnepr, günümüzde alçak yörüngeye yapılan mini uydu fırlatmaları için kullanılan en hassas ve etkin fırlatma araçlarından biri olarak biliniyor.

Prototip geliştirme ve operasyonel fırlatma aracı üretme sürecinde 160`ın üzerinde SS-18 roket fırlatması yapıldı ve bunlardan 13 tanesi Dnepr programı kapsamında gerçekleştirildi. RASAT`ın katılacağı fırlatmanın, Dnepr fırlatma aracının uydu taşımak için yapacağı 17. fırlatma olması planlanıyor.

RASAT tamamı Türkiye'de üretilen ilk uydu. İngiltere Surrey Üniversitesi’nin Satellite Technology Limited (SSTL) şirketiyle ortaklık çerçevesinde ODTÜ’deki BİLTEN laboratuvarlarında üretilecek. Uyduya sistem yöneticisi olarak monte edilecek bilgisayar sistemi “BİLGE”, net görüntü sağlama amacıyla geliştirilecek kamera sistemi “ATMACA” adını taşıyacaktır. BİLSAT’ta bulunan ve tamamen Türk mühendislerin tasarladığı "Çok Bantlı Kamera" (ÇOBAN) ve "Gerçek Zamanda Görüntü İşleyen" (GEZGİN) modüllerinin gelişmiş versiyonları yeni uyduya da monte edilecek. 110 kilo ağırlığındaki uydu yaklaşık 10 milyon dolara malolacak. Uydunun üretimiyle Türkiye uydu üretebilen 20 ülkeden biri olacaktır. RASAT uydusunun 29 Ekim 2010'da Rusya'dan uzaya gönderilmesi beklenmektedir."

Hadi hayırlısı..
yavaş yavaş oluyo mu ne??

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
  • Kıdem: +46/-0
« Yanıtla #18 : Ağustos 09, 2010, 03:40:25 ÖS »
Bazı Projeler Ertlendi.Uzaya Türk Gönderme Başta Olmak Üzere.Ayrıca Türkiye Uyduyu Çoktan Üretti Ve Gönderdi.Geçen Yıl İtü Göndermişti Uzaya Uydu.1 Milyon Dolara Yapmışlardı.

Aşkta Kaybeden Dogfight ta Kazanır !!!

Çevrimdışı 141st_Eko1

• €krem
  • Moderator
  • Kıdem: +77/-2
  • Victory loves Preparation
Ynt: Re: Uzayamı?
« Yanıtla #19 : Ağustos 09, 2010, 03:41:24 ÖS »
Ben bu ülkede ampul, jilet yapılmadığı, kot pantolon olmadığı,
HERŞEYİ dışardan almak zorunda olduğumuz zamanları hatırlıyorum..
Çok değil bundan 25 yıl öncesinden bahsediyorum..

Geçmiş bize neler olduğunun , ne yöne gittiğimizin iyi bir fotoğrafını veriyor bence..

Bunu okuyunca aklıma geçenlerde yaşadığım olay geldi.Babam 1947 doğumlu.Geçen eve büyük boy çikolata aldım 3-4 tane bir baktım seninkisi koca cikolatayı bir defada yedi.Baba dedim afiyet şeker olsun yanlış anlama ama yaş malüm 68 biraz dikkat et dedim bana dediki:
-Biz sizin gibi yetişmetik ben 18 yaşıma kadar Çikolata yiyememiştim.
(adam son 55 senedir çikolata hastası dünyayı  gezdi  çikolatanın her çeşitini yedi  ama doymadı) :)
-Neden?
-Memlekette  çikolata yoktuki olsada zaten çikolata yiyeni parmak ile gösteriyorlardı dedikten sonra.

Pedere bir daha çikolata konusunda gık çıkarmadım :D hakikaten 1960'a kadar ülkede çok sıkıntılar çekilmiş.
60 ile 65 arası dışardan alınan borç ile bir refah sağlanmış sonrasında 70-80de o borcun bedeli yine yoklukla ödenmiş.
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2010, 03:45:47 ÖS Gönderen: 141st_Eko1 »

Only  Angel of Death another from me to  swagger in the air! ->
Havada benden başka ancak azrail racon keser!

Çevrimdışı 141st_m108s

• 141st Wolfs XO
  • *
  • Kıdem: +14/-0
« Yanıtla #20 : Ağustos 09, 2010, 03:45:42 ÖS »
İnşallah yakında kendi rampalarımızdan fırlatırız uydularımızı  :Super:

Asus Striker II Formula Mainboard (SLI Ready)
C2Duo E8400 3.0 Ghz 1333mhz cpu
NVDIA Palit 9600 GT 512 Ddr3 x 2 (SLI)
4Gb Kingston 1066mhz ddr2
OCZ Vanouisher cpu cooler
AsusVento Chassis
High Power 500W psu
Saitek X52 Flight Controller

Çevrimdışı --yunus--

• Mega Üye
  • Kıdem: +4/-3