Username:

Password:

Gönderen Konu: Lock On Grafik Sorunları Ve Çözümleri  (Okunma sayısı 1937 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 711-Suvari

• Süper Üye
  • Kıdem: +5/-0
Ynt: Lock On Grafik Sorunları Ve Çözümleri
« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2009, 10:09:31 ÖS »
Dostum bence senin sorunun ekran kartınla alakalı. Ne zaman aldığını bilemiyorum ama eğer yeni ise ya da garanti kapsamında ise aldığın yerle irtibata geçebilirsin. Sen sadece Lock On veya başka bir oyunda değil, 3d grafik gerektiren çoğu programda da aynı sorunları yaşarsın, çünkü nvidia kontrol panelinde yeşil olan nvidia logosunda bozulmalar dikkat çekiyor buda driver yada donanımsal bir sorun olduğunu gösteriyor. Başka sürücü ve başka ekran kartında sorun yok ise geriye bir tek ekran kartının arızalanmış olması ihtimali kalıyor maalesef.
Eğer arkamdaysan kaçmak için hala şansın var demektir...

Çevrimdışı ManoMachine

• Mega Üye
  • Kıdem: +22/-1
  • Sus be kadın, sus!
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2009, 12:29:56 ÖÖ »
@tgrzeybek

Dostum öncelikle merhaba ve geçmiş olsun... Şunu söyleyebilirim ki, sisteminin yetersiz olması gibi bir durum yok, ben de çok yakın bir sistemde oynamıştım Lock on'u

Yaşadığın sorun "grafik kayması" olarak bilinir genelde. Grafik kartının oyundaki kaplamaları yaparken hata yapmasından kaynaklanıyor.

Şimdi ;
1- Lock On Nvidia ları pek sevmez diyecektim ki aklıma yeşil logo olayı geldi, vazgeçtim.
2- Sürücülerin Lock On'u beğenmedi deyecektim yine yeşil logoyu hatırladım.

Bu açıdan soruna daha değişik yaklaşmak gerekiyor.
Ne zaman olmaya başladığı önemli bir ayrıntı. Bu konuda aydınlatabilir misin bizi?

*Kanımca bu bir sürücü problemi bir çok sürücü denedim demişsin fakat yine de bana öyle geliyor. Yeni sürücüler her zaman senin kartın içinen iyisi olmayabilir. Kartı alırken kutusundan çıkan Cd ile sürücüsünü yüklemeyi denedin mi hiç?
*Bir diğer sebebi kartın ısınması olabilir. Karttaki fan yeterince dönmiyor, yada çok kirlendiğinden soğutma yapamıyor yada tamamen durmuş olabilir. Böyle bir durumda sen oyun oynamıyorken bile masaüstünde dahi kart ısınır. Fanı bir kontrol et, gerekirse temizle.
*Bir diğer sebebi Direct X olabilir. Herhangibir sebeple bozulan bir dosya buna sebep olabilir ki bu durumda en sağlıkı çözüm format çekmek olacaktır.
*Eğer vista kullanıyorsan kaynağı bu da olabilir, sistemin ve kartın eski, vista ile uyum sorunu yaşaman doğal. Eğer Vista kullanıyorsan hata yapmışsın derhal XP'ye dönmeni öneririm.
*Bir diğer seçenek kartın arıza yapması. Çok ufak bir ihtimal ama olur mu olur, Eğer sorunun kaynağı buysa yapacak birşey olmadığını sanıyorum keza o karıın garantisi bitmiştir diye düşünüyorum.

Ve casper'ın dediği gibi, alt-tab ile oyun indirdiğinde bir çoğu bunu yapar özellikle eskiler. O zaman alt-tab yapmamalısın demek olur bu, yada siz yapmıyorsanız bile işletim sisteminiz bir hatadan dolayı anlık indirip geri getiriyor olabilir. Casper'ın çözümünü denemenizde fayda var ancak yine yeşil logo yüzünden düzeleceğini sanmıyorum...

Saygılar...

Çok zalimsin Şakir Abi...

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Ülke: tr
  • Kıdem: +80/-0
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #17 : Ocak 26, 2010, 04:43:49 ÖS »
arkadaşlar benim ekran kartı tamamdır aldım.nvidia gforce 9800gt aldım ama fps tweak g6 yüklememe rağmen sim-mod a-10 paketini yüklediğimde a-10 kokpiti siyah görüntü oluyor.bunun sebebi nedir?diğer uçaklar biraz mat renkte görüntü veriyor.neden böyle oldu acaba?

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #18 : Ocak 27, 2010, 12:27:27 ÖS »
yok mu bir çaresi?

Çevrimdışı 141st_Eko1

• €krem
  • 141st Wolves Hrkt. Kmt.
  • *
  • Kıdem: +77/-2
  • Victory loves Preparation
« Yanıtla #19 : Ocak 27, 2010, 12:29:22 ÖS »
önce a-10 modunu sonra  tweak g6  modunu yüklemeyi denedin mi ?

Only  Angel of Death another from me to  swagger in the air! ->
Havada benden başka ancak azrail racon keser!

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #20 : Ocak 27, 2010, 12:40:32 ÖS »
denemedim;ama senin dediğini yapayım ne olcak.akşama sonucunu yazarım.birde uçak skinleri mat renk veriyor nedenini bulamadım?

Çevrimdışı 141st_Eko1

• €krem
  • 141st Wolves Hrkt. Kmt.
  • *
  • Kıdem: +77/-2
  • Victory loves Preparation
« Yanıtla #21 : Ocak 27, 2010, 12:43:25 ÖS »
şimdi bu yeni çıkan ricardo hd kokpitl modunu yüklerken önce tweak'i kurup yuklersen hata veriyor benzer şeyler oluyor. ama önce ricardo hd kokpit modunu sonra  tweak'i kurarsan sorun olmuyor. bu cihetle bir dene bakalim

Only  Angel of Death another from me to  swagger in the air! ->
Havada benden başka ancak azrail racon keser!

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #22 : Ocak 27, 2010, 12:50:26 ÖS »
olur be kardeşim,sağol.

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #23 : Mayıs 09, 2010, 05:26:46 ÖS »
Lockon FC 2.0 da FPS sorunu yaşayan var mı?ben ekran kartı ayarlarından bile antianalisingi bile 8x yaptığımda bile modellerde kırıklar vardı,özellikle uçaklardavede 20 FPS yi geçemedim.fark ettiğim bişey daha var,yeni FC de aşırı bir yük var,oda işlemci ve ekran kartını baya bir kasıyor.bunun önüe geçilecek bir yöntem var mı?

Çevrimdışı 141st_Kanuni

• 141st Wolfs/Group Leader
  • *
  • Kıdem: +36/-1
« Yanıtla #24 : Mayıs 09, 2010, 07:49:33 ÖS »
Veli abi bu fc 2 milletin tadını kaçırdı o kadar söyleyeyim yani o kadar para harcıyorsun  fc 2 ye sisteme ama kafanda kurduğun hiç bir şey olmuyor.  fps 20  30 arası herkez yakınıyor sadece sen değil  antianalising ayarlarına gelincede  ayar yaptıktan sonra pc kapa aç  eğer yine aynıysa ekran sürücüsünü güncelleştirmen  yeterli olur .  ;)

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #25 : Mayıs 09, 2010, 07:55:27 ÖS »
denicem Fevzicim. :tsk

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #26 : Mayıs 10, 2010, 05:24:45 ÖS »
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=51339

burdaki fps tweak değişimini uyguladım ve şu an çok rahat ve yüksek fpslerle uçar oldum tavsiye ederim.ama dikkat edin bu uygulamayı yaparsanız değişimini yapacağınız dosyaları yedekleyin.