@tgrzeybek
Dostum öncelikle merhaba ve geçmiş olsun... Şunu söyleyebilirim ki, sisteminin yetersiz olması gibi bir durum yok, ben de çok yakın bir sistemde oynamıştım Lock on'u
Yaşadığın sorun "grafik kayması" olarak bilinir genelde. Grafik kartının oyundaki kaplamaları yaparken hata yapmasından kaynaklanıyor.
Şimdi ;
1- Lock On Nvidia ları pek sevmez diyecektim ki aklıma yeşil logo olayı geldi, vazgeçtim.
2- Sürücülerin Lock On'u beğenmedi deyecektim yine yeşil logoyu hatırladım.
Bu açıdan soruna daha değişik yaklaşmak gerekiyor.
Ne zaman olmaya başladığı önemli bir ayrıntı. Bu konuda aydınlatabilir misin bizi?
*Kanımca bu bir sürücü problemi bir çok sürücü denedim demişsin fakat yine de bana öyle geliyor. Yeni sürücüler her zaman senin kartın içinen iyisi olmayabilir. Kartı alırken kutusundan çıkan Cd ile sürücüsünü yüklemeyi denedin mi hiç?
*Bir diğer sebebi kartın ısınması olabilir. Karttaki fan yeterince dönmiyor, yada çok kirlendiğinden soğutma yapamıyor yada tamamen durmuş olabilir. Böyle bir durumda sen oyun oynamıyorken bile masaüstünde dahi kart ısınır. Fanı bir kontrol et, gerekirse temizle.
*Bir diğer sebebi Direct X olabilir. Herhangibir sebeple bozulan bir dosya buna sebep olabilir ki bu durumda en sağlıkı çözüm format çekmek olacaktır.
*Eğer vista kullanıyorsan kaynağı bu da olabilir, sistemin ve kartın eski, vista ile uyum sorunu yaşaman doğal. Eğer Vista kullanıyorsan hata yapmışsın derhal XP'ye dönmeni öneririm.
*Bir diğer seçenek kartın arıza yapması. Çok ufak bir ihtimal ama olur mu olur, Eğer sorunun kaynağı buysa yapacak birşey olmadığını sanıyorum keza o karıın garantisi bitmiştir diye düşünüyorum.
Ve casper'ın dediği gibi, alt-tab ile oyun indirdiğinde bir çoğu bunu yapar özellikle eskiler. O zaman alt-tab yapmamalısın demek olur bu, yada siz yapmıyorsanız bile işletim sisteminiz bir hatadan dolayı anlık indirip geri getiriyor olabilir. Casper'ın çözümünü denemenizde fayda var ancak yine yeşil logo yüzünden düzeleceğini sanmıyorum...
Saygılar...