Müzik çok güzel olursa telsiz konuşmalarına gerek te olmayabilir bence illaki telsiz konuşması koyulmalımı?
Alpercim onu siz bileceksiniz, sayfa sizin

Tek başına müzik telif hakkı olarak bir pürüz çıkartır mı bilemiyorum. Sonuçta download değil, paylaşmıyoruz bunları ama bir manada "yayın"a girebilir belki. Ben de bilmiyorum ama sanırım bunlar hep warnerbrosun hakları ve WB işi sıkı tutar. Hoş nerden hbrleri olacak, ruhları duymaz, WB'dan biri biizm sayfaya mı girecek ama söyleyeyim dedim. Birşeyin arkaplanı olursa daha masum durur gibime geldi

birşey bildiğimden değil ama yüreğimin sesini dinliyorum sadece

Ama zaten dowload olarak paylaşan sayfalara bile kaldırması için uyarı çekiyorlar önce, olur da birgün birşey çıkarsa kaldırıp yenisini buluruz

Neyse telsiz konusuna dönersek, benim başından beri "telsiz telsiz" deyip durmamın sebebi şu kaldırılan müziğin telsizli olmasıydı açıkçası. Ve doğruya doğru oturtabilirsek eğer çok yakışır sayfaya. Ancaaak, telsiz koymamak fene fikir de değil aslında. Şöyle ki; bazen müziğinizi seçersiniz "tamam budur işte" dersiniz ama üstüne ne koyacaksanız koyduğunuzda (resim, video, konuşma vs vs) ortaya rezalet birşey çıktığını görürsünüz. Olmaz bazen uymaz. Benim hobilerimdendir resim, ses, video işlemek, editlemek oradan biliyorum. Herkes tavuk döner sever, herkes rakı da sever ama ikisi beraber gitmez onun gibi. Misal, tam müziğin iyice hızlandığı gaza geldiği yere, iddaalı bir dialog koyarsınız, tma müzik coşar, pilotlar coşar, süper gidiyordur olay, şaha kalmış gidiyorsunuzdur, e konuşma biter, müzik yavaşlamaz. Dialog sone erdiğinde onunla birlikte müziğinde yavaşlaması gerekir ama şarkı buna uymazsa sırıtır. E telsiz konuşmasını değiştiremezsiniz, müziğin bitmesini de sağlayamazsınız, ya içinize sinmeye sinmeye öyle kullanırsınız yada mecburen başka bir müzik seçersiniz, istediğiniz olmaz vs...
Bu sebeple hiç telsiz kullanmamak mantıklı olabilir. DEdiğim gibi oturursa müziğin etkisini 10un katlarıyla çarpacak olan telsiz, oturmazsa o etkiyi 10'a bölüverir... Fena fikir değil yani

seçeceğimiz müziğe kendi telsiz konuşmalarımızı koysak nasıl olur. 
Bu da süper olur. Filoya özel birşey daha da dikkat çeker ve bizlere de daha fazla şevk verir. 141inci filonun kendi pilotlarının konuşmaları daha şık durur şüphesiz. Ancak yukarıda bahsettiğim problem burada da çıkabilir. Ama buöyle bir durumda telsiz konuşmalarını biz yaratacağımız için değiştirme ve bir şekilde uydurma şansımız olabilir. Çalışma gerektirir ama olmayacak iş değil. Gerçek telsiz konuşmalarından daha az sorun çıkartacağı kesin.
Bu nasıl yapılabilir, şöyle;
Müzik seçildiğinde elimizde bir sabitimiz olacak, onu değiştiremeyeceğiz artık, telsizleri müziğe uydurmalıyız. Bu sebeple kullanılacka telsizler herhengibir omline uçuştan kayıt olmamalı. Yoksa yine aynı sorun karşımıza çıkar. Filo pilotları için bir senaryo yazılmalı ve pilotlar bu senaryoyu seslendirmeli. Kimin kaç saniye susup, ne kadar hızlı konuşacağı müziğe göre ayarlanmalı ve ona göre kayıt yapılmalı. Ve bu da pek kolay olmayacaktır.
Saygılar...