optionsa girip joystick ayarlamaya çalıştığımda bu hatayı veriyor please press your key combination nedendir bu arada oyunu kurdum ek bir dosya kurmadım xpsp2
Bu bir hata değil dostum... Tuşları ayarlmak istiyorsun, oyun da sana, "tamam hadi bas istediğine" diyor. İngilizcen çok kuvvetli değilse bir de sözlük kullanmanı tavsiye ederim. Oturup tuş kombinasyonlarını okuyacaksın, ezberlemene tabii ki gerek yok ama, aklında kalanlar çok yardımcı olur...
Zaten çoğu tuş kombinasyonları olduğu için bazıları aklında kalmasa bile tahmin etmeye başlıyorsun zamanla. Ama dediğim gibi ingilizcen yoksa sözlük gerekecek hızlı öğrenmek için, yoksa herşeyi deneme yanılmayla öğrenmeye çalışırsan çoook uzun sürer.
Ben de yeni uçmaya başladım sayılır bu yüzden sana başlarken birkaç ipucu verebilirim;
Öncelikle HAWX ile lock on kesinlikle aynı platformda değildir. Bunu biliyorsun sanırım, biri oyun diğeri en ciddi simülasyonlardan biri.
Tavsiyem eğer joystiğin yoksa en kısa zamanda bir tane edin. Çünkü gerçekten klavyeden uğraştığına değmiyor ve joystick lock on dan aldığın zevki misli misli arttırıyor. Başta hemen öyle yüzlerce liralıklardan almana gerek yok, 30-40 liraya gayet hoş cihazlar var, başlangıç için fazlasıyla yeterli.
Trainingleri kesinlikle yap ve sırayla yap. Çünkü bir yandan anlatıp, bir yandan eş zamanlı olarka bilgisayar uçuyor. S tuşu ile trainingi dondurup sağ üstte ne yazdığını oku, anlamadna geçme. insanı ustalaştırmıyor tabiiki ama çok güzel temel uluşturuyor.
Uçmaya A-10 ila başlamanı tavsiye ederim, yavaştır, sakindir. Uçma içgüdüsünü kazanmak için bence birebir. Hem de it dalaşı vs derdi yok, kara hedefleri saldırıyosun, uçmaya,lock on a, joystice alışıyorsun. Zaten A-10 yapı olarak altından kalkamayacağın manevralar yapamayan bir uçak. Öğrenmene yardımcı olacaktır.
Öyle başlar başlamaz bütün uçakların kokpitine atlama, moralin bozulur

kendimen biliyorum. Haa onlarla da uçarsın tabii ki ama önce bir tek uçakla başka. O uçakla (ki dediğim gibi tavsiyem a-10) kendini geliştir, temel bilgileri edin. Sonra bu temel bilgileri kullanarak diğer uçaklarla uçup onların temel bilgilerini edin. aşağı yukarı tüm uçaklar hakkında temelin oluşunda yine uçaklarla tek tek kendini bir üst basamağa taşı.
Eğer bilgisayarın üstün özellikli değilse, grafik ayarlarını güzel yap. Oyun kasmasın. Güzel görünsünde olsuın biraz kassın deme, akıcı çalışacağı bir grafik ayarı bul. Ve bu konuda tavsiyem düşük çözünürlükte yüksek ayardan ziyade yüksek çözünürlükte düşük ayar tercih et. Bu bir simulasyon olduğu için kokpit göstergelerini okuman gerekecek. Ve düşük çözünürlükte oturduğun yerden bunları okumak imkansız, her okuyacağın zaman gözünü önünden ayırıp, o göstergeye zoom yapman gerekirse olmaz. ama yüksek çöznürülükte hem önünü görebilirsin hem de göstergeleri okuyabilirsin. Yani 800*600 High ve 1280*1024 Low grafik ayarları arasında bir seçim yapman gerekirse ikincisini seç...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım işine yarar.

Bu arada unutmadan, hoşgeldin