Username:

Password:

Gönderen Konu: Lock-on Yeni Başlayanlar  (Okunma sayısı 2216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı askinyilmaz

• Yeni Üye
  • *
  • Kıdem: +0/-0
Lock-on Yeni Başlayanlar
« : Haziran 11, 2009, 06:38:27 ÖS »
Merhaba,

Tüm üye, grup ve ekiblere selam ederim Tom Clancy's H.A.W.X full oyunu bitirdikten sonra içimdeki uçma isteğine son veremedim uçmak için farklı platformlar araken nasıl oldu bilmiyorum ama Loc-on Modern online başkaları ile uçulabilien alt yapının varlığını duyarak hemen geldim dün geceden beri lock-on full kurulumlarımı tamamlayıp program hakkında bilgi edinmeye çalıştım ancak afedersiniz pistten uçak bile kaldıramadım motor çalıştırma vs dene diyen arkadaşlar için onlarıda denedim.

Sistemler hakkında full bilgi istemiyorum sizden ricam sadece basit giriş materyallerini öğrenmem bunu için araştırma yapıyorum ancak bulduğum veriler işime yaramıyor buraya bile baktım videolar açılmıyor :)

Bana ve benim gibi arkadaşlara emsal olması amacı ile burada paylaşımlarınızı yapıp bizi aydınlatıp sizler le uçma şansı verirseniz sevinirim.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2009, 06:40:46 ÖS Gönderen: 141st_c@sper »

Çevrimdışı 141st_c@sper

• 141st Wolfs/Design
  • 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Ülke: tr
  • Kıdem: +133/-7
  • Fire and Forget !
    • SimWolfs
Ynt: Lock-on Yeni Başlayanlar
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2009, 06:43:10 ÖS »
Öncelikle Hoşgeldin..
O eğitim videolarına Lock On'un menüsünde Training bölümünde bulabilirsin..
Her türlü sorununu foruma ya da TS'ye gelip bize sorabilirsin..
HyperLobby programını kurarsan oradan da serverlara bağlanıp ya da kendimiz görev kurup uçabiliriz..

Jet noise is the sound of freedom..

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +66/-2
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2009, 06:45:21 ÖS »
Sanırım Lock on modern air combat oynuyorsun.Çünkü birde Flaming Cliffs ek paketi var ve bazı tuşların yerleri değiştirilmiş. Motorları çalıştırdıktan sonra (ctrl+home olması lazım) + tuşuyla güç ver ve sağa sola dönmek için Z ve X tuşlarını kullan o şekilde kalkabilirsin.

Çevrimdışı askinyilmaz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2009, 06:52:05 ÖS »
İlginize teşekkür ederim Win7 yi silip XP ye geri döneceğim bir de orda deneyeyim

Çevrimdışı 141st_EagleTurk

• 141st Wolfs/Group Leader
  • *
  • Kıdem: +34/-2
  • Best Wax Killer
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2009, 06:52:14 ÖS »
 Slm aşkınyılmaz öncellike aramıza hoşgeldin.Uçma güdüsü bizlerinde enbüyük tutkusu senide bu şekilde görmek mutuluk verici.Fakat yukarda saymış oldugun oyunlar dan faklı olarak  Lockon FC biz lockon camiiasının pilotları için bir simulasyondur.Asla bir oyun olarak görmeyiz.
  Bizler online olarak uçarken Lock-on üzerine Filaming Cliffs paketini yüklü olarak uçuyoruz.Şimdi senn sahip olduğun lock-on 1.02 sanırım.Öncelikle online uçabimen için bunun üzerine www.lockon.co.uk adresine girerek buraya üye olman ve ardından FC paketini satın alman gerekiyor.İstersen daha genişbilgiyi bizim team speak'e gelerek alabilirsin.

Çevrimdışı 141st_c@sper

• 141st Wolfs/Design
  • 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Fire and Forget !
    • SimWolfs
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2009, 06:53:53 ÖS »
Moder Air Combat'da motor çalıştırma "Page Up" tuşudur..

Çevrimdışı ghost23

• Ultra Üye
  • Kıdem: +15/-17
  • M1TSKSNBG 5-5-7-2
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2009, 07:06:51 ÖS »

shif+page up (1.motor)
alt+page up (2.motor)
(Flaming Cliffs'i sildim şimdi LOMAC'dayım ordan biliyorum Emre  :D )

Çevrimdışı Esen

• Ultra Üye
  • Kıdem: +28/-1
  • Uçmak kimisi için zevktir;benim için yaşam tarzı!
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2009, 07:08:25 ÖS »
Sana lockon modern air combat ta yardımcı olacak tuş düzeni:
motoru çalıştırmak page up
motoru kapatmak page down
motorlara güç vermek +
motorların gücünü düşürmek -
sol pedal z
sağ pedal x
kokpit açıp/kapatmak ctrl+c
kokpit ışıkları L
navigasyon ışıkları shift+L
iniş takımı ışıkları alt+L (iki kademeli)
hud rengi ctrl+h
iniş takımlarını açma/kapatma g
iniş kancası açma/kapatma ctrl+g
kanatları katlama/açma ctrl+p
kanat ışıkları ctrl+l
teker freni w
hava freni b
radar I
RWS/TWS modları alt+I
ECM açıp/ kapatmak E
kamera açıları f1 2 3 4
harita f 10
chaff Q
aralıksız chaff shift+Q
uçak terketme ctrl+e
yükseklik sabitleme h
hız sabitleme j
kanat ucu dumanı t
yakıt tankı bırakmak alt+r
mühimmat bırakmak ctrl+w ( ayrıca havaalanında mühimmat ve yakıt yüklemek aynı tuş kombinasyonu)
yakıt ikmali borusu - (tire)
paraşüt(rus uçaklarında) p
hedefe kilitlenme tab
kilidi iptal etme ctrl+tab
salvo modu ctrl+v
mühimmat seçimi d
gunz c
gunz atış oranı değiştirme ctrl+c
ateş space
telsiz ( ; )
Bunların aklında kalması içinde bol bol uçuş... :uçuş :uçuş

Telsizde;
f1 nişan al
f2 git kıstır
f3 konuma yönel
f4 radar
f5 ECM (karıştırıcı)
f6 duman
f7 beni koru
f8 mühimmat bırak
f9 formasyona gir
f11 geri
f12 çıkış

Düzeltildi.
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2009, 07:12:48 ÖS Gönderen: Esen »

Blood And Sand...

Çevrimdışı ghost23

• Ultra Üye
  • Kıdem: +15/-17
  • M1TSKSNBG 5-5-7-2
« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2009, 07:48:12 ÖS »
Gunz atış oranı yanlış olabilir mi?CTRL+C kanopi açma kapama değil mi?  ???

Çevrimdışı 141st_c@sper

• 141st Wolfs/Design
  • 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Fire and Forget !
    • SimWolfs
« Yanıtla #9 : Haziran 11, 2009, 07:55:01 ÖS »

shif+page up (1.motor)
alt+page up (2.motor)
(Flaming Cliffs'i sildim şimdi LOMAC'dayım ordan biliyorum Emre  :D )

Page Up 2sini birden çalıştırıyor..

Çevrimdışı askinyilmaz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2009, 05:29:19 ÖÖ »
optionsa girip joystick ayarlamaya çalıştığımda bu hatayı veriyor please press your key combination nedendir bu arada oyunu kurdum ek bir dosya kurmadım xpsp2

Çevrimdışı ManoMachine

• Mega Üye
  • Kıdem: +22/-1
  • Sus be kadın, sus!
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2009, 06:51:23 ÖÖ »
optionsa girip joystick ayarlamaya çalıştığımda bu hatayı veriyor please press your key combination nedendir bu arada oyunu kurdum ek bir dosya kurmadım xpsp2

Bu bir hata değil dostum... Tuşları ayarlmak istiyorsun, oyun da sana, "tamam hadi bas istediğine" diyor. İngilizcen çok kuvvetli değilse bir de sözlük kullanmanı tavsiye ederim. Oturup tuş kombinasyonlarını okuyacaksın, ezberlemene tabii ki gerek yok ama, aklında kalanlar çok yardımcı olur...

Zaten çoğu tuş kombinasyonları olduğu için bazıları aklında kalmasa bile tahmin etmeye başlıyorsun zamanla. Ama dediğim gibi ingilizcen yoksa sözlük gerekecek hızlı öğrenmek için, yoksa herşeyi deneme yanılmayla öğrenmeye çalışırsan çoook uzun sürer.

Ben de yeni uçmaya başladım sayılır bu yüzden sana başlarken birkaç ipucu verebilirim;
Öncelikle HAWX ile lock on kesinlikle aynı platformda değildir. Bunu biliyorsun sanırım, biri oyun diğeri en ciddi simülasyonlardan biri.
Tavsiyem eğer joystiğin yoksa en kısa zamanda bir tane edin. Çünkü gerçekten klavyeden uğraştığına değmiyor ve joystick lock on dan aldığın zevki misli misli arttırıyor. Başta hemen öyle yüzlerce liralıklardan almana gerek yok, 30-40 liraya gayet hoş cihazlar var, başlangıç için fazlasıyla yeterli.
Trainingleri kesinlikle yap ve sırayla yap. Çünkü bir yandan anlatıp, bir yandan eş zamanlı olarka bilgisayar uçuyor. S tuşu ile trainingi dondurup sağ üstte ne yazdığını oku, anlamadna geçme. insanı ustalaştırmıyor tabiiki ama çok güzel temel uluşturuyor.
Uçmaya A-10 ila başlamanı tavsiye ederim, yavaştır, sakindir. Uçma içgüdüsünü kazanmak için bence birebir. Hem de it dalaşı vs derdi yok, kara hedefleri saldırıyosun, uçmaya,lock on a, joystice alışıyorsun. Zaten A-10 yapı olarak altından kalkamayacağın manevralar yapamayan bir uçak. Öğrenmene yardımcı olacaktır.
Öyle başlar başlamaz bütün uçakların kokpitine atlama, moralin bozulur :) kendimen biliyorum. Haa onlarla da uçarsın tabii ki ama önce bir tek uçakla başka. O uçakla (ki dediğim gibi tavsiyem a-10) kendini geliştir, temel bilgileri edin. Sonra bu temel bilgileri kullanarak diğer uçaklarla uçup onların temel bilgilerini edin. aşağı yukarı tüm uçaklar hakkında temelin oluşunda yine uçaklarla tek tek kendini bir üst basamağa taşı.
Eğer bilgisayarın üstün özellikli değilse, grafik ayarlarını güzel yap. Oyun kasmasın. Güzel görünsünde olsuın biraz kassın deme, akıcı çalışacağı bir grafik ayarı bul. Ve bu konuda tavsiyem düşük çözünürlükte yüksek ayardan ziyade yüksek çözünürlükte düşük ayar tercih et. Bu bir simulasyon olduğu için kokpit göstergelerini okuman gerekecek. Ve düşük çözünürlükte oturduğun yerden bunları okumak imkansız, her okuyacağın zaman gözünü önünden ayırıp, o göstergeye zoom yapman gerekirse olmaz. ama yüksek çöznürülükte hem önünü görebilirsin hem de göstergeleri okuyabilirsin. Yani 800*600 High ve 1280*1024 Low grafik ayarları arasında bir seçim yapman gerekirse ikincisini seç...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım işine yarar. ;)

Bu arada unutmadan, hoşgeldin ;)
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2009, 06:55:19 ÖÖ Gönderen: ManoMachine »

Çok zalimsin Şakir Abi...

Çevrimdışı askinyilmaz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2009, 10:43:24 ÖS »
Cevabın için teşekkür ederim bilgisayarım üstün özellikte ve iyi bir jostiğe sahibim uçmakla yada havada kalmak yada manevralarla ilgili sorunları yok elbette o kadar amatör değilim uçmak konusunda dediğin gibi sistemleri öğrenmem gerek bu arada HAWX ta online oldunmu hiç nasıl çok ilgi varmıydı ?

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +66/-2
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2009, 11:21:01 ÖS »
Ben oldum ilk çıktığında ilgi vardı ama çokta lag oluyordu nedense. Tabi zaman geçtikçe ilgi kaybetti en azından ben hamachi ağlarına göre konuşuyorum tabi online uçuşta oynayacak birileri hep olur.

Çevrimdışı ManoMachine

• Mega Üye
  • Kıdem: +22/-1
  • Sus be kadın, sus!
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2009, 11:23:59 ÖS »
Cevabın için teşekkür ederim bilgisayarım üstün özellikte ve iyi bir jostiğe sahibim uçmakla yada havada kalmak yada manevralarla ilgili sorunları yok elbette o kadar amatör değilim uçmak konusunda dediğin gibi sistemleri öğrenmem gerek bu arada HAWX ta online oldunmu hiç nasıl çok ilgi varmıydı ?

Adına sevindim ;)
HAWX'i hiç online oynamadım. Açıkçası kurdum, görevleri bitirdim, kaldırdım. Başka uçak açmak için bile oynayasım gelmedi...

Çok zalimsin Şakir Abi...