Üste de haritanın geri kalanında da hiç bina, yol, ağaç vs yok. Heryer dağ taş, bi de inip kalkalım diye kumun üstüne asfalt atmışlar işte... Taksi çizgisi falan bile yok.
Aslında harita BETA gibi, yada aslında 4 partmış da biz 3ünü indirmişiz gibi sanki.
Hatalarıda var mesela haritanın başlangıç ve bitiş noktaları çok ortada, ustaca denize sokulabilirdi;

Bazı yerde grafik kayıyor. Yanlış hatırlamıyorsam güney ucuna doğru, grafik olarak hiçbirşey görünmese de aslında harita orda devam ediyor, denize daha metreler varken havada yere çakılıyorsunuz.

tam bu değil ama bunun gibi bir yer. bakıyorsunuz harita bitti sanıyorsunuzama biraz daha alçalırsanız çakılıyorsunuz.
Yani haritanın büyük eksikleri var, amaaaa...
Burda uzun bir ama var. Yine de çok zevkli! Uçmaya doyamadım... Yapanların ellerine sağlık. Bir haritada en mühüm şey bence gerçekçilik hissini verebilmektir, rengiyle, coğrafi şekilleriyle, oran orantısıyla vs. Ve bence bunu çok da iyi başarmışlar. Yani süslememişler hiç ama harita mı harita, açıp uçalım işte

Dediğim gibi BETA sürüm gibi sanki.
Misal;
Madem tek üs var, devasa olmalıydı bence, şu ankinin en az 2 katı olmalı.
Kesinlikle üs binalarla, hangarlarla araçlarla vs desteklenmeli.
Lock on ın bir sınırlaması mıdır bilmiyorum ama 24'ten fazla uçak barınamıyor. Ne kadar AI eklerseniz ekleyin 24 tanesi taxi de doğuyor kalanlar havada. havadakilerin de bir çoğu aynı noktada doğuyor ve doğar doğmaz çarpışıyor. Birkaç uçak aynı anda taxiye kalkarsa daha piste çıkmadan yolda çarpışıyor patlıyor.
Misal ben 100 uçak ekledim piste açtım, 24ü takside başladı kalanlar havada patladı. O 24 uçak taxi yaparken çarpıştı kaldı, patladı vs, 3 uçak havalanabildi. onlar da bir tur atıp inecek ya, indikten sonra taksi yaparken biri başta çarpıp arıza yapanlara çarptı. 2 uçak sağ sağlim görevi tamaladı yani. 100 uçak içinden 2 tane.... Ama tabii AI nin salaklığıın da etkisi çok büyük...
Büyük uçaklar (misal rus bombardıman) piste inmeyi reddetti, takımları açıp yaklaşıyor, son anda gazı kökleyip devam ediyor falan.
Neyse çok uzattım;
Harita canavar gibi ama eksik. Ben tabii "tester" gibi yaklaştım haritaya, daha önce başka oyunlar için de yapmıştım çünkü alışkanlık, sınırlarını denedim haritanın... Ondan göze gözüme çarpan çok şey oldu, yukarıdakileri indireceklere fikir olsun diye yazdım, kötülemek için değil yoksa dediğim gibi ne yalan söyliyim beğendim...
Ama insan insana uçarken 24 kişiden kalabalık değilseniz ve kenarlerda çok dolanmazsanız hiçbir sorunu yok. Bizim bu yaptığımıza bulduk da kıllısını derler aslında yaa neyse