Username:

Password:

Anket

Anasayfadaki müzik kald?r?ls?n m? yoksa kals?n m??

Evet müzik kald?r?lmal?.
 7 (53.8%)
Hay?r müzik kals?n.
 6 (46.2%)

Toplam Oy Verenler: 13

Oylama kapandı: Haziran 09, 2009, 11:51:44 ÖS

Gönderen Konu: Anasayfadaki müzik.  (Okunma sayısı 1085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Ülke: tr
  • Kıdem: +66/-2
Anasayfadaki müzik.
« : Mayıs 30, 2009, 11:51:44 ÖS »
Arkadaşlar anasayfadaki müzik kaldırılsın mı yoksa kalsınmı?

Çevrimdışı 141st_Phantom

• 141st Wolfs
  • *
  • Kıdem: +11/-0
Ynt: Anasayfadaki müzik.
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2009, 12:10:23 ÖÖ »
Kaldırılsın.

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +80/-0
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 12:25:54 ÖÖ »
bence mahsuru yok :turk

Çevrimdışı ManoMachine

• Mega Üye
  • Kıdem: +22/-1
  • Sus be kadın, sus!
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2009, 01:44:06 ÖÖ »
Konuşmalar çok yakışmış bence, çok güzel ama konuşmaların üstündeki müzik uymamış... Yani eğer öyle bir imkan varsa bu telsiz seslerinin üstüne başka bir müzik koymalıyız bence. Böyle askeri filmlerin müzikleri gibi senfonik, gazlı birşeyler... Hatta öyle olursa sesini azaltmak koşuluyla uzatılabilir de.

Ama bu muzik sırıtıyor bence. Cart giriyor bi defa, insan hazırlıksız oluyo  :kiro6

İşin özü, fikir çok güzel ama olması gereken bu değil...
Şu anki haliyle kaldırılmalı diyorum.

Çok zalimsin Şakir Abi...

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2009, 02:01:20 ÖÖ »
ww.tsk.mil.tr'deki ana sayfa müziği gibi bi müzik hoş olurdu. Askeri senfoni/orkestra tarzı bişey lazım bize. Mesela şuan ana sayfamızdaki müzik, flash ile yapılmış renkli bi giriş sayfasına iyi giderdi ama bu haliyle iyi olmamış.

Çevrimdışı Esen

• Ultra Üye
  • Kıdem: +28/-1
  • Uçmak kimisi için zevktir;benim için yaşam tarzı!
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2009, 01:55:56 ÖÖ »
Girişi çok hızlı, bunun yerine filmlerdeki gibi gaza getiren bir şey olsa daha güzel olur.Değiştirilmeli diyorum   :joy

Blood And Sand...

Çevrimdışı 141st_Akıncı

• 141st Wolfs CO
  • *
  • Kıdem: +38/-2
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2009, 03:35:15 ÖS »
ww.tsk.mil.tr'deki ana sayfa müziği gibi bi müzik hoş olurdu. Askeri senfoni/orkestra tarzı bişey lazım bize. Mesela şuan ana sayfamızdaki müzik, flash ile yapılmış renkli bi giriş sayfasına iyi giderdi ama bu haliyle iyi olmamış.

fena değil aslında  ;)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !...

Çevrimdışı komando

• Yeni Üye
  • *
  • Kıdem: +0/-0
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2009, 10:57:47 ÖS »
kaldırsılsın  ;D ;D ;D

Çevrimdışı 141st_c@sper

• 141st Wolfs/Design
  • 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +132/-7
  • Fire and Forget !
    • SimWolfs
« Yanıtla #8 : Haziran 10, 2009, 08:59:58 ÖS »
Tamam kaldırdım..
Eskiden olsun diyordunuz şimdi olmasın anlamadım gitti neyse demokrası var.. ;D  :Asd: :Asd:

Jet noise is the sound of freedom..

Çevrimdışı ManoMachine

• Mega Üye
  • Sus be kadın, sus!
« Yanıtla #9 : Haziran 10, 2009, 09:30:51 ÖS »
Tamam kaldırdım..
Eskiden olsun diyordunuz şimdi olmasın anlamadım gitti neyse demokrası var.. ;D  :Asd: :Asd:

Hayır müzik olsun, ben hala aynı fikirdeyim ama bu olmasın... kaldırılsın deyenlerinde aynı fikirde olduğunu sanıyorum...

Sizin için ne kadar önemlidir bilemiyorum ama bu tip işlerde biraz bilgi sahibiyimdir, lütfen yanlış anlamayın kesinlikle size işi öğretmek değil, asla öyle bir girişimim olmaz ama içimdekini de söylemezsem ben rahat edemicem...

Bence;
    • Sadece müzik saçma olur zaten, e tek başına da telsiz konuşmalarını sadece dinlemek kulağı rahatsız edebilir.
    • Bence telsiz konuşmalarının ALTINA bir müzik en doğrusu. Eskisinde bence müzik çok üstte kalıyordu.
    • Bizimki gibi bir sayfaya senfonik birşeyler yakışacağı kanaatindeyim, bethoven değil tabii, film müziği gibi hafif gazlı bişiyler.
    • Öyle bir müziğin üstüne müzikten daha baskın şekilde it dalaşı yada eğitim telsizleri koyarsak hoş olur.
    • Ve belki de en önemlisi, ses yüksek olmamalı. Anasayfada birşey oluyanı sürekli kulaktan birşey dürtüp durmamalı. Alçaktan gelmeli ses, giren kullanıcı normal höperlör seviyesinde iken ses sanki dışardan geliyormuş gibi olmalı.
    • Dinlemek istemeyen yada hem okuyup hem dinlerken kafası karışan bir kullanıcı höperlör sesini kısmak zorunda kalmamalı. hiçkimseyi rahatsız etmeyecek düzeyde olmalı ses. Tabii müzik de ona göre seçilmeli. Özellikle dinlemek isteyen yada, "neymiş bu ya" deyen birisi sesi ayükselterek dinlemeli.
    • Çünkü sürekli onu dinlemek isteyen biri hep sesi yükseltmekten rahatsız olmaz, ama dinlemek istemeyen biri sürekli sesi kısmak zorunda kalmaktan rahatsız olacaktır.

Benim düşüncelerim bu yönde. Eğer ana sayfaya bir ses koyulacaksa bunlar göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum. Sanmıyorum ama yardım gerekirse müzik-telsiz düzenlemesi olarak elimden gelen her türlü yardımı da yapmaya hazırım.

Ha yok anasayfa üstüne değil de, bir giriş sayfası gibi hazırlamak istenirse o zaman sesi kısmaya falan luzum yok tabii, inleritiz ortalığı :) Hani bir resim yada flash altına "giriş için tıklayın" tarzında ek bir sayfa olacaksa, açarız sesi gaz da olur. Tek dikkat edilmesi gereken sesin "cart" diye başlamaması. Bu tip kullanıcının beklemediği, hazırlıklı olmadığı sesler "fade in" efekti ile hazırlanmalı, yani, sıfırdan başlayarak 4-5sn içinde artıp istenen düzeye gelmeli. O 4sn içinde kendini hazırlamalı kullanıcı, küt diye giren her ses ilk anda rahatsızlık verecektir.

Çevrimdışı Esen

• Ultra Üye
  • Kıdem: +28/-1
  • Uçmak kimisi için zevktir;benim için yaşam tarzı!
« Yanıtla #10 : Haziran 10, 2009, 09:38:17 ÖS »
Manomachine güzel bir açıklama olmuş dediklerine katılıyorum.

Blood And Sand...

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
« Yanıtla #11 : Haziran 10, 2009, 10:08:18 ÖS »
Bende kesinlikle katılıyorum ManoMachine'nin dediği kraterlere uygun bi müzik olabilir.

Çevrimdışı 141st_c@sper

• 141st Wolfs/Design
  • 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +132/-7
  • Fire and Forget !
    • SimWolfs
« Yanıtla #12 : Haziran 10, 2009, 10:13:06 ÖS »
Teşekkürler ManoMachine..

Elinde buna uygun müzikleri olan varsa bekliyorum.. :)

Jet noise is the sound of freedom..

Çevrimdışı ManoMachine

• Mega Üye
  • Sus be kadın, sus!
« Yanıtla #13 : Haziran 10, 2009, 10:21:37 ÖS »
Teşekkürler ManoMachine..

Elinde buna uygun müzikleri olan varsa bekliyorum.. :)

Bir arşivimi tarıyayım, bir kaç birşey çıkar kanaatindeyim... Bir sonuca varınca burada hbrleşiriz nasıl olsa;)

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +80/-0
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2009, 11:43:42 ÖS »
Tamam kaldırdım..

Hayır müzik olsun, ben hala aynı fikirdeyim ama bu olmasın... kaldırılsın deyenlerinde aynı fikirde olduğunu sanıyorum...

Sizin için ne kadar önemlidir bilemiyorum ama bu tip işlerde biraz bilgi sahibiyimdir, lütfen yanlış anlamayın kesinlikle size işi öğretmek değil, asla öyle bir girişimim olmaz ama içimdekini de söylemezsem ben rahat edemicem...

Bence;
    • Sadece müzik saçma olur zaten, e tek başına da telsiz konuşmalarını sadece dinlemek kulağı rahatsız edebilir.
    • Bence telsiz konuşmalarının ALTINA bir müzik en doğrusu. Eskisinde bence müzik çok üstte kalıyordu.
    • Bizimki gibi bir sayfaya senfonik birşeyler yakışacağı kanaatindeyim, bethoven değil tabii, film müziği gibi hafif gazlı bişiyler.
    • Öyle bir müziğin üstüne müzikten daha baskın şekilde it dalaşı yada eğitim telsizleri koyarsak hoş olur.
    • Ve belki de en önemlisi, ses yüksek olmamalı. Anasayfada birşey oluyanı sürekli kulaktan birşey dürtüp durmamalı. Alçaktan gelmeli ses, giren kullanıcı normal höperlör seviyesinde iken ses sanki dışardan geliyormuş gibi olmalı.
    • Dinlemek istemeyen yada hem okuyup hem dinlerken kafası karışan bir kullanıcı höperlör sesini kısmak zorunda kalmamalı. hiçkimseyi rahatsız etmeyecek düzeyde olmalı ses. Tabii müzik de ona göre seçilmeli. Özellikle dinlemek isteyen yada, "neymiş bu ya" deyen birisi sesi ayükselterek dinlemeli.
    • Çünkü sürekli onu dinlemek isteyen biri hep sesi yükseltmekten rahatsız olmaz, ama dinlemek istemeyen biri sürekli sesi kısmak zorunda kalmaktan rahatsız olacaktır.

Benim düşüncelerim bu yönde. Eğer ana sayfaya bir ses koyulacaksa bunlar göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum. Sanmıyorum ama yardım gerekirse müzik-telsiz düzenlemesi olarak elimden gelen her türlü yardımı da yapmaya hazırım.

Ha yok anasayfa üstüne değil de, bir giriş sayfası gibi hazırlamak istenirse o zaman sesi kısmaya falan luzum yok tabii, inleritiz ortalığı :) Hani bir resim yada flash altına "giriş için tıklayın" tarzında ek bir sayfa olacaksa, açarız sesi gaz da olur. Tek dikkat edilmesi gereken sesin "cart" diye başlamaması. Bu tip kullanıcının beklemediği, hazırlıklı olmadığı sesler "fade in" efekti ile hazırlanmalı, yani, sıfırdan başlayarak 4-5sn içinde artıp istenen düzeye gelmeli. O 4sn içinde kendini hazırlamalı kullanıcı, küt diye giren her ses ilk anda rahatsızlık verecektir.

döktürmüşsün vallaaaa. :tsk