Username:

Password:

Gönderen Konu: Lockon Videoları.  (Okunma sayısı 9018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Ülke: tr
  • Kıdem: +80/-0
    • SIMWOLFS
Ynt: Lockon Videoları.
« Yanıtla #30 : Haziran 09, 2009, 10:03:27 ÖÖ »
çok güzel olmuş. :tsk

Çevrimdışı ManoMachine

• Mega Üye
  • Kıdem: +22/-1
  • Sus be kadın, sus!
« Yanıtla #31 : Haziran 09, 2009, 12:14:51 ÖS »
Video Güzelde birşey sormak istiyorum Protect Reality Güzel Bir Modmu Neleri İçeriyor.

Project Reality bir Battlefield 2 modu. Neleri içerdiğini anlatmakla bitiremem... Ama şunu söyleyebilirim ki BF2'yi değiştiriyor sanki yeni bir oyun yapıyor. Adından da tahmin edebileceğin gibi bu mod "gerçekçilik" üzerine kurulu. Ellerinden geldiğince ger sürümde modu daha da gerçeğe yaklaştırmaya çalışıyorlar ve çok ama çok ciddi çalışıyorlar... Şu kadarını söyleyeyim ben ta burdan adamlara saygı duyuyorum, neyse moda dönersek; dediğim gibi son derece gerçekçi ve takım oyunu çok ön planda. BF2'deki gibi kafan attığında dalıp ramboluk yapmaya kalkarsan köşeyi dönerken ölüyorsun...

Neredeyse oynayan herkes birbiriyle TS yada BF üzerinde konuşuyor biraz daha anlatayım zaten konuşmadna olmayacağını tahmin edeceksin sende :)

* KİT sistemi tamamiyle değiştirilmiş. Başta doğarken seçebildiğin bütün kitlerde (ABD için) standart piyade tüfeği M4 yada M16 var. Sonra "firebase" tabir edilen ufak üsden yada supply kutusundan ağır makinalı, roket atar, sniper vs vs alıyorsun. Onları da herkes alamıyor, her kitim bir sınırı var. Misal harita da o an 8 kişi sniper almışa, sana vermiyor dengeli bir savaş olsun diye.
* Supply kutuları artık öyle zembille inmiyor, ya helikopter getirecek, ya apc yada kamyon...
* Kan kaybı var. Çok yaralandığında bir süre sonra kan kaybında ölebiliyorsun. Kan kaybını yavaşlatmak için her askerde ufak bir medikit var ama illa ki bir medic gelmeli.
*Pilot kiti var. Helikopter ve uçakları sadece pilotlar uçurabiliyor. pilotlarda tabanca yada tüfek yok ve sadece onlarda paraşüt var.
* Tank ver APC ler en az iki kişiyle işe yaroyor, biri sürücü diğer gunner oluyor. Birbirleriyle konuşarak hedefi yoketmeliler.
* Haritalar çok çok büyütülmüş, öyle BF deki gibi uçakla giderken 8-9sn.de harita bitmiyor. Baya uçuyorsun.
* Uçak ve helikopterlerle yüksek irtifalara çıkabiliyorsun. BF2deki sınır bya yükseltilmiş.
* Çatışırken öyle şuraya koşayım, yatayım, hemen sağ tuş, kafadan alayım deyemiyorsun, koştuktan sonra askerin nefesini toplamasını beklemelisin.
* Sniperla dürbünün ortasını alayım adamı atayım vurayım yok, meafeyi, yerçekimini, varsa rüzgarı, merminin varış süresini vs hesaba katman gerek. Askerin isabetli atış yapabilmesi için kesinlikle yatar pozisyonda olmalısın, yattıktan sonra 10sn kadar beklemelidin, her atıştan sonra 3-4 sn askere müsade etmelisin. Ama gerekli koşulları sağladığında 1000-1200metreden bile tek kurşunla adam indirebiliyorsun. zevkini sen düşün :)
* Ağır makinalılar kuruluyor. kurmadan da ateş edebiliyorsun ama uzak mesafede vurmak imkansız. sadece göğüs güğüse isen olur. uzak mesafe için yatıyorsun, makinalının bacaklarını açıp yerden sedtek alıyorsun ve ölüm kusuyorsun.
* "baskı ateşi"ni oyun dünyasına kazandıran moddur PR. şöyle anlatayım, birisi sana ateş ettiğinde mermi sana denk gelmese bile, yakınına biryerlere düşerse görüntün kısa süreliğini buğulanıyor... Bunu ağır makinalılar düşmene yaptığında çok etkili oluyor. Bahçe duvarının arkasında bir düşman birliğinin olduğunu düşün... hemen iki ağır makinalı bunları baskı ateşine alıyor. amaçları öldürmek değil, deli gibi mermi yakıyolar. düşmanın arkasına girdiği duvara, duvarın üstünden bunların 1-2 metre arksına mermi yağıyor. sürekli üzerlerine mermi geldiği için düşmanın ekranı sürekli buğulu kalıyor. bırak karşılık vermeyi hareket dahi edemiyor. bu arada da sen ve 2 tim arkadaşın bu elemanların kanadını çevirip, keklik gibi avlıyorsun. Tabii anısı sana da yapılıyor :)
* uçaklarınki çok muazzam olmasa da bence helikopterlerin uçuş fizikleri çok iyi...
* helikoptere bindiğinde direk kalkamıyorsun, 20-30 sn kadar motorun ısınmasını beklemelisin. bu da pilotları sürekli helikopterlerini içinde tutuyor, dur şurda inip binivereyim deyemiyorlar. çünkü bu modda o 20 sn de herşey olabilir.
* uçaklar hangardan başlıyor, kalkmak için taxi yapmalısın. mühimmat bittiğinde yada uçak hasar aldığında BF2deki gibi pistin üstünde uçmak yetmiyor, inip hangarına dönmelisin. u çak orada tamir oluyor.
* araçlar çok değerli, düşün bir uçak 15-20 DAKİKA çıkmıyor.
* helikopter ve uçaklar hasar aldığında uçurması zorlaşıyor hatta bazen uçama halke geliyor, tanklar hareket edemez yada atış yapamaz hale gelebiliyor. Tamirat ve mühammat yüklemek BF2'ye göre ciddi uzun sürüyor.
*"fire base" , "out post" ve "spawn point" kavramları var. nasıl anlatsam.. bunlar tim liderleri tarafından haritanın farklı yerlerine, kurulabiliyor. kendine göre kurma kuralları var ama anlatmıyım şimdi:) "spawn point" öldüğünde o noktada doğabilmeni sağlıyor. haritalar büyük olduğu için kullanışlı ve oyunu taktiksel derinlik katıyor. outpost ve fire base ise bunun gelişmişleri.yine doğulabiliyor ve buralardan stinger istiyorsun, tel örgü çekiyorsun, yukarıda yazdığım gibi kitini değiştiriyorsun, kum torbalarıyla kurunaklı ağır makinalı istiyorsun vs vs...
* Bayraklar belli sıralarla elegeçirilmek zorunda jipe atlayıp dağın başındaki bayrağı alamıyorsun... bir bayrağı elegeçirmöek için de en az 2 kişi lazım. ve bu oyuna inanılmaz bir tat katıyor, insana ilk duyduğunda kısıtlama gibi gelse de öyle değil, zevki katlıyor. kimse kafasına göre helikoptere atlayıp bilmemnerdeki bayrağı elegeçiremediği için herkes genelde bir yerde toplaşmış oluyor. birbirine yakın iki bayrağın birini savunurken diğerini ele geçirmeye çalışıyorsun, diğer takım da öyle... haritanın büyük olması araçlara dolaşım özgürlüğü sağlarken, bu sıralı ele geçirme muhabbeti de piyade savaşını sürekli hareketli ve kanlı tutuyor.
* araçların menzilleri BF2'ye göre çok çok uzun. Tanklarda ve helikopterlerin gunnerlarında 2kademeli zoom var sen hesap et. Kıçı kırık hummer bile çok ölümcül. normal BF2'de hummer hiç sorun değildir, elbet biri yollar roketi patlatır ama PR'de herkeste roket yok işte... jip görünce kaçacak delik arıyorsun... saklanıyorsun. jip sana baskı ateşi açıyor, düşman kanalarını çevirmeye başlıyor, sen de telsizle helikopter desteği isteyip zamanında yetişmesi için dua ediyorsun...
* herkes değil ama çoğu kişi emir komuta zincirine uyuyor. komutan tim liderine, lider sana emir veriyor, sen uyguluyorsun... inanılmaz bir ortam yaratıyor bu... misal çok ağır ateş altındasın, çok kalabalık yakaladılar seni... kaçman lazım yoksa başetmek mümkün değil. komutan hayır kaçmak yok o geçit tutulacak diyo... ya yapma etme çerez gibi yiğiyolar bizi burda, hayır bekle tank yolladım gelene kadar dayanın... ah tank gelene kadar geen 3-4 dakkada ne yiğitler harcanıyo, ne adrenalin salgılanıyo...

Hele hele ben bu modu yapanların kendilerinin hazırlayıp yönettikleri bir turnuvaya katılmıştım. Orada artık tam emir komuta, tam. turnuva başlamadan başvuruyosun, adam açığı varsa alıyolar seni, yeteneğine göre bir birime yerleştiriyolar. ben mesela 23üncü dağ tugayındaydım en son. bizim görevimiz ölmeden adam öldürmekti. bayrakmış, firebase miş mühim değil, sizi çatışmanın kötüye gitti bölgelere ek birlik olarak atıcaz, adamlara yardım edeceksiniz, bölgeyi temizleyip en az kayıpla döneceksiniz dediler, emirler böyle... ne çatışmalara girdim 23lerle... aman aman. nadir giriyorsun tabii ama gidiğin her çatışma kan gövdeyi götürüyor çünkü en zor durumdaki noktada katılıyorsun çatışmaya... hoş beni fena harcıyorlardı ama çok zevkliydi gene de...

Bir anımı paylaşmak isterim;
Yine bu turnuvada bir savaştayız. O haritadaki öncelikli görevimiz bir geçidi tutmak. çünkü direk bizzm takımın ön saflarının arkasına açılıyor. o geçitten geçen bir APC katliam yapar... orası tutulacak. iyi tamam, hemen oyun başlar başlamaz bi blackhawk bizi indirdi oraya, çevre güzenlğini aldık, C4ler, mayınlar döşendi, claymorelar koyuldu, çalıların arasına ağaçların arkasına mevzilendik. yüksekteyizde yola göre süper durumumuz. Ama tabii düşman da salak değil, o yolun üstünde biryerlerde pusu kurduğumuzu tahmin ediyor komutan ve ordan kimseyi yollamıyor... 15 dakka geçti, 20 dakka geçti, gelen giden yok... millet deli gibi çatışıyor biz orda 6 kişi boş yolu bekliyoruz:) sıkılmaya da başladık... neyse çatışma haberi geldi, derhal geçidi boşverin, şurda çatışmaya yardım edin diye. bi UH1H geldi, aldı bizi, cobranın korumasında gidiyoruz, yolda bize de ateş açtılar, cobra sağolsun adamları oyladı bi kaçalım diye düşürdüler cobrayı ama biz kaçtık, zar zor attı bizi bi çatıya, yükseldi uh1h işimizin bitmesini bekliyo. çok da güzl bi yere indirmiş eleman sağolsun, elemanları temizledik, iş bitti, hemen geçidi korumaya dönmemiz lazım, bekleyen uh1h alçaldı ve bizi aynı çatıdan aldı. attı bizi aldığı geçide... ama bi tank bizi gördü, nerde olduğumuzu biliyo, üstümüze gelmeye başladı, neyse ki usta bi anti tankçımız vardı, tankın işini bitirdik. Ama tutuştuk tabi, şimdi bu haber vermişmidir acaba, vermediyse de şimdi verir, ne yapsak, yer mi değiştirsek, kaçak mı destek mi istesek diye konuşuyoruz daha cümleler bitmeden, düşman askerleri ateş altına aldı bizi, canımızı kutarma derdindeyiz zaten, destek istedik ama cobra daha yeni düştü, çıkmadı ki henüz... jipi beklerken biz bi düşman Mi-28'i mevzilendiğimiz tepeye ölüm kustu ve döndü arkasını gitti...

Şu ortamı hayal edebiliyor musunuz? Film gibi film... Ve bunu yaşıyorsunuz... İşte Project Reality böyle birşey... Oynaması zordur ama oynarken inanılmaz zevk verir!

Daha yazsam neler yazarım ama bitireyim artık, baya kompozisyon gibi oldu çünkü :)

Çok zalimsin Şakir Abi...

Çevrimdışı Esen

• Ultra Üye
  • Kıdem: +28/-1
  • Uçmak kimisi için zevktir;benim için yaşam tarzı!
« Yanıtla #32 : Haziran 09, 2009, 12:48:16 ÖS »
Manomachine video güzel olmuş. Ayrıca açıklamayı süper yapmışsın canım çekti valla  :)  :tsk

Blood And Sand...

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
  • Kıdem: +46/-0
« Yanıtla #33 : Haziran 09, 2009, 12:50:03 ÖS »
Manomachine video güzel olmuş. Ayrıca açıklamayı süper yapmışsın canım çekti valla  :)  :tsk

AYnen vallahi kendimden geçtim.

Aşkta Kaybeden Dogfight ta Kazanır !!!

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #34 : Haziran 09, 2009, 12:54:52 ÖS »
oynatmadan aşık ettiniz beni.farkındamısınız bu kadar kaptırmışsınız ki kendinizi konuyu konuştuğunuz başlığa bir bakarmısınız. :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı Esen

• Ultra Üye
« Yanıtla #35 : Haziran 09, 2009, 12:55:21 ÖS »
Yanlız bir şey sormayı unuttum(daha doğrusu anlamadım :-[) bu hangi simin veya oyunun modu  :Rooleye: ?
Veli abi öyle bir anlatmış ki kendini kaptırmamak mümkün değil :)

Blood And Sand...

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #36 : Haziran 09, 2009, 12:56:28 ÖS »
Battlefield 2=BF2

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
« Yanıtla #37 : Haziran 09, 2009, 12:57:43 ÖS »
Battlefield 2 mano ordan nasıl kurulur nasıl girilir anlatsana.her türlü Komando olur dağ tepe taş yol göl bilimum her türlü arazi şartının komandosu olurum farketmez.

Çevrimdışı 141st_c@sper

• 141st Wolfs/Design
  • Moderator
  • Kıdem: +132/-7
  • Fire and Forget !
    • SimWolfs
« Yanıtla #38 : Haziran 09, 2009, 01:00:29 ÖS »
Ben Keskin nişancı olurum.. :lol: ;D :kiro2 :turk :roket :roket

Jet noise is the sound of freedom..

Çevrimdışı 141st_Kaplan

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
    • SIMWOLFS
« Yanıtla #39 : Haziran 09, 2009, 01:06:48 ÖS »
oldu olacak bende katılayım bu konuya.peki bunlar için hangi argumanlar lazım.mesela BF2 ve hangi versiyonu,hangi modlar gibi.bi bunlarıda anlatırsanız iyi olur.

Çevrimdışı Esen

• Ultra Üye
« Yanıtla #40 : Haziran 09, 2009, 01:16:22 ÖS »
Emre nin bana anlattığından (ç)alıntı yapayım:
bf2 , V1.41 patch , bf reality mod

Blood And Sand...

Çevrimdışı 141st_Alper

• 141st Wolves V.T.A.I
  • *
  • Kıdem: +66/-2
« Yanıtla #41 : Haziran 09, 2009, 01:22:11 ÖS »
Benimde canım çekti şimdi yaw  :o :o

Çevrimdışı ManoMachine

• Mega Üye
  • Kıdem: +22/-1
  • Sus be kadın, sus!
« Yanıtla #42 : Haziran 09, 2009, 01:26:32 ÖS »
Süvari ile msn de kısaca konuştuk hemen burada da özetliyeyim...

Tabbi ki Battlefield 2
+ 1.41 yaması
+ (oyun orjinal değilse) 1.41 crack
+ Project Reality Core Files
+ Project Reality Map Files

Bu kadar.. Bu sırayla kurduğunuzda mod çalışıyor. Korsan oyun netten oynanır mı nerden oynanır vs onu bilemiyorum ama muhtemelen sorun çıkmaz, BF2'nin kendi bile oynandığına göre ;)

Mod masaüstüne ayrı bir simge olarak geliyor ve BF2'yi bozmuyor diğer modlar gibi aynı... BF2'nin kısayoluna tıklayım onu oynuyorsunuz, PR kısayoluna tıklayıp PR oynuyorsunuz ;)

BURADAN DEVAM
http://www.simwolfs.com/index.php/topic,83.new.htm
-------------------
« Son Düzenleme: Haziran 09, 2009, 01:34:10 ÖS Gönderen: ManoMachine »

Çok zalimsin Şakir Abi...

Çevrimdışı 141st_Süvari

• 141st Wolfs
  • *
« Yanıtla #43 : Haziran 09, 2009, 01:33:23 ÖS »
Arkadaşlar BF2 konusundan devam edelim.

Çevrimdışı Esen

• Ultra Üye
« Yanıtla #44 : Haziran 16, 2009, 09:06:08 ÖS »
Hem forumu eski konuya döndürelim hem de bir mig kobra hareketi paylaşalım
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=IsKaZWpVZuw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=IsKaZWpVZuw</a>

Arkadaş başlarda güzel şeyler yapmamış ama kobra hareketi iyi :dsa:

Blood And Sand...